16o

Калушанка Наталія Андибур представила українську писанку в Лондоні

  • 2024.09.27 21:50
    • Громада
  • 19

15-16 вересня у Лондоні проходив Міжнародний фестиваль «Golden Time Talent 2024".

  Учасники мали можливість демонструвати свої твори на двох локаціях міста, де журі (їх було 50 з 18 країн) оцінювали роботи і відзначали найкращих. Отримала нагороду - диплом переможця й калушанка-мисткиня Наталія Андибур. Роботи пані Наталії, які виконані в понад 14 техніках, знайшли світове визнання серед учасників з 71 країни.

- Це нагорода і відзнака за 17-річну мою працю. Я щаслива, що мала можливість представити Україну на світовому рівні. Зокрема, Писанку - як символ України, генетичний код нації, - ділиться писанкарка. 

Перебуваючи на фестивалі, майстриня демонструвала свої витвори на виставці «Краса України в Писанці». А на майтеркласі в Українській католицькій катедрі Пресвятої Скитальської Родини охочі, а це дорослі і діти, створили свою унікальну патріотичну писанку за технікою валяння. Також взяла участь у виставці та провела майстеркласа в Українському домі /Holland Park Avenue/ .

- Мою Писанку придбали представники посольства Англії. У створеному каталозі фестивалю є мої роботи і біографія. Також я щаслива бути разом на одній сцені з Оксаною Мергут ( пісочна анімація), яка нагороджена орденом Президента за волонтерство. Я її запросила в Калуш, - розповідає про враження Наталія Андибур. - За все дякую Богу і людям які допомогли здійснити місію.

Окрім того калуська мисткиня отримала схвальний відгук від організаторів фестивалю та запрошення на участь у новому проєкті – ком юніті з талантами в усіх напрямках з усього світу «Golden Time Talent 2024".

Детальніше про фестиваль - https://www.instagram.com/natali_art_studio_?igsh=c3djN3QzMTNjODhi

Більше про відому майстриню – на ютубі «Калуська громада» https://www.youtube.com/watch?v=sC-g525ScEg

Інші новини