19o

Про екологічні проблеми та їх вирішення

  • 2023.09.29 10:37
    • Громада
  • 393

Міський голова Андрій Найда розпочав день, 29 вересня, з виїзду на місця певних екологічних проблем міста з метою контрольної інспекції. 

У липні всіх сколихнула новина про те, що на вул. Глібова утворилася провальна воронка, розміром 5-7 метрів. "Наразі ми контролюємо такі явища. У нас вже напрацьований план дій з ліквідації цих проблем", - зазначив міський голова.

Протягом певного часу відбувався моніторинг цієї воронки і коли повністю припинилися деформаційні процеси - КП «Калушавтодор» ліквідувало це провалля методом засипання. 

Сьогодні ж оглянули дійсний стан території, де була воронка – просідань наразі немає, тож сподіваємося, що певний час нові провалля не утворюватимуться. 

Ще одна екологічна проблема, з якою місто зустрілося у травні – витік розсолів зі шламонакопичувача в обвідний канал, що впадає у річку Кропивник. 

Того ж дня КП «Калушавтодор» ліквідувало витік, а в наступні дні дамбу було укріплено та засипано промоїни на хвостосховищі.

 "Проте, навіть успішно ліквідувавши цю проблему, не можна забувати, що така ситуація може знову повторитися, адже у природи свої плани та наміри. Тож, ми продовжуємо спостерігати за даною ділянкою, проводити огляди та інспектування. На сьогодні – тут усе в порядку, проривів немає. Варто зазначити, що цей об’єкт у віданні ТОВ «Оріана-Еко», тому обов’язком цього підприємства є проведення відповідних екологічних робіт з метою недопущення екологічних проблем у майбутньому. Власне, з цим закликом ми вже неодноразово зверталися до них", - повідомив міський голова.

Інші новини