16o

Волонтерські центри в нашій громаді продовжують активно працювати на ПЕРЕМОГУ

  • 2022.06.15 11:32
    • Громада
  • 215
Майже з перших днів війни на базі одного із закладів культури люди зорганізувалися та розпочали плести сітки, шити аптечки та нижню білизну для бійців. Утворився цілий кластер: одні відповідають за доставку матеріалів, інші – нарізають стрічки та полоски з тканини, є й ті, що плетуть самі вироби. Лише за останній тиждень сплели 13 «кікімор» та 12 сіток. Шиють і маскувальні плащі. У плетінні сіток використовували різні техніки: галстуком, равликом, тепер пристосувалися - нарізають стрічки та їх переплітають. Важливо правильно натягувати на гачки, витримувати градус нахилу, а також добре підбирати кольори, кажуть волонтери.
    З початку приходило до 100 осіб щодня, тепер – до 20. Раніше були з числа внутрішньо переміщених з Києва, Ірпеня, але вони вже повернулися додому. Є незмінні, які щодня волонтерять. Серед них – Наталія із Маріуполя, яка тут з 23 березня. Сама терапевт, чоловік – інженер, вже пенсіонер, колись будував завод у Калуші. Снаряд влучив у їхню багатоповерхівку, тому деякий час мешкали у медичному центрі Маріуполя, потім вирішили евакуюватися. Виїжджали всієї родиною, чотирма котами та собакою. У Калуші зупинилися у знайомих друзів, пізніше знайшли окреме помешкання.
Приходять допомагати і студенти політехнічного коледжу.
    За удосконалення технологій виготовлення сіток відповідає Сергій із Лозової Харківської області. Його дружина Юлія волонтерить на «Чистих серцях Калуш». Допомагати приходять і їх троє діток. Працюють тут ще з 8 березня.
    Матеріали для сіток, плащів беруть і в магазинах «секонд хенд», і з центрів гуманітарної допомоги. А ще допомагає приватний підприємець Слава, яка надає сітки, нитки, фарбує тканину. Також вийшли на один із благодійних сайтів та придбали 60 кг жгуту з мішковини.
    Загалом є потреба в сітках з ниток 2х2, тканині зеленого, болотяного, оливкового кольорів та в мішковині. Бо є замовлення і від волонтерів, і від самих бійців. А ще є потреба і в робочих руках. Волонтерський центр працює у ПК «Юність» щодня з 10:00 до 18:00 год.
Разом ПЕРЕМОЖЕМО!????????
Інші новини