19o

У Калуші вшанували 133 річницю від дня народження голови Організації українських націоналістів Євгена Коновальця

  • 2024.06.14 15:29
    • Громада
    • Культура
  • 60

«Волю українського народу до самостійного життя не знищать ні ворожі тюрми, ні заслання, бо Україна є нездобутнім бастіоном героїв і борців» - Євген Коновалець. 

Сьогодні в Калуській громаді відбувся пам’ятний захід з нагоди 133 річниці з Дня народження творця і командира найбоєздатнішої військової частини Армії УНР – корпусу Січових стрільців, засновника Української військової організації, голови Організації українських націоналістів Євгена Коновальця. 

Щоб віддати данину шани борцеві за незалежність рідної держави, мешканці громади зустрілися біля пам’ятного знаку Герою України. 

Завдяки своїй незламній волі та вірі, він зумів об'єднати навколо себе тисячі патріотів і розпочати боротьбу за вільну, самостійну, соборну Українську Державу. Сьогодні її продовжують вірні сини та доньки України, пам'ятаючи настанови Євгена Коновальця: «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю».

Українці – нація незламних! Це щодня доводять наші Воїни, які міцним щитом стоять на Захисті України, волонтери, які побудували надійний тил своїми щоденними справами, всі люди, які, попри жорстокі випробування, продовжують непохитно вірити у Перемогу та роблять все можливе, щоб наблизити її. Ми сильні, бо ми – єдині!

Вшановуючи світлу постать Євгена Коновальця, ми вшановуємо всіх Героїв, які до останнього подиху гідно давали відсіч ворогам. Ми завдячуємо Захисникам усіх поколінь за те, що й досі, попри численні намагання ворогів загарбати нашу державу, живемо у вільній Україні.

Інші новини