13o

Про пріоритети розвитку громади - Андрій Найда у прямому етері

  • 2024.07.02 09:16
    • Актуально
    • Громада
  • 59

У рамках проєкту «Розвиток грантової спроможності органів місцевого самоврядування та бізнесу» на Прикарпаття завітали представники органів місцевого самоврядування Чернігівської та Сумської областей.

Ввечері 1 липня в етері токшоу «Позиція Галичини» відбулась дискусійна панель й обмін досвідом на тему викликів, з якими зустрічаються наші громади, та шляхи їх подолання.

У студії телеканалу «Галичина» Калуський міський голова Андрій Найда разом із секретарем Менської міської громади Чернігівської області Юрієм Стальниченком, селищним головою Дубов’язівської громади Сумської області Леонідом Біликом, головою Яремчанської міської громади Андрієм Мироняком, директоркою департаменту економічного розвитку Чернігівської ОВА Олександрою Хомик, депутаткою Івано-Франківської обласної ради, бізнес-експерткою проєкту «Розвиток грантової спроможності органів місцевого самоврядування та бізнесу» Марією Савкою обговорили ряд важливих та актуальних тем.

Основні питання з діалогу:

розвиток малого та середнього бізнесу;

співпраця тилових громад із прифронтовими;

необхідність розвитку місцевого бізнесу;

можливості та важливість участі громад у грантових проєктах;

фінансова сталість громад - залежність від держави;

релокація підприємств;

відновлення економічного потенціалу України в цілому;

співпраця органів місцевого самоврядування з підприємцями;

підготовка громад до зими;

робота у громадах над тим, щоб стати енергонезалежними;

проблема кадрового голоду – шляхи вирішення цієї ситуації.

Загалом, діалог видався цікавою та корисною платформою для обміну досвідом.

Андрій Найда: «Приємно, що Калуську громаду поставили у приклад як таку, де ефективно налагоджена комунікація між бізнесом та владою. Сподіваюся, що наш досвід буде корисним для колег з інших громад, так само, як їхній для нас.

У часі сьогодення органам місцевого самоврядування всієї України надважливо комунікувати та співпрацювати у різних напрямках життєдіяльності громад. Адже лише спільними зусиллями можна подолати всі труднощі!»

Інші новини