8o

Допомога військовим і освіта. Основне про візит голови ОВА у Калуську громаду (відео)

  • 2024.03.01 12:42
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
  • 295

28 лютого із робочим візитом у Калуській громаді перебували голова ОДА Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Кімакович, начальник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації Роман Приймич.

 — Ми повинні показати, що ми справді тилове місто. Ми готові приймати ВПО, релокований бізнес, і, звичайно, допомагаємо Захисникам. Не тільки тим, які воюють, але і тим, які демобілізувалися, родинам Героїв, — підкреслив Калуський міський голова Андрій Найда.

 Делегація відвідала Калуську спеціальну школу Івано-Франківської обласної ради, заклад дошкільної освіти «Росинка», Вище професійне училище №7, консультативний пункт «Ветеранський простір», ГО «Чисті серця Калуш». 

Світлана Онищук наголосила, що у фокусі зараз — робота із військовими і їхніми родинами. Калуська громада — приклад успішної діяльності.

Голова ОВА також наголосила, що у кожну громаду буде області приїде мобільна робоча група, яка консультуватиме родини загиблих Героїв.

— Там є всі фахівці: соціальні працівники, юристи, працівники ТЦК і медичної сфери. Ми повинні максимально інформувати, бо є багато проблем, люди запитують. Водночас, є і багато державних чи місцевих програм, про які не завжди люди знають. Ми хочемо, щоб люди максимально ними скористалися. Тому акцентуємо на всебічному інформуванні населення. 

Більше про візит – у відео.

Інші новини