17o

«ВідНОВА: UA» – масштабний молодіжний обмін

  • 2024.07.26 15:34
    • Громада
  • 32

На 14-18 серпня в Калуші запланований масштабний захід з обміну досвідом між волонтерами, молоддю з усієї України. Подія об’єднає активних молодих людей, які прагнуть зробити свій внесок у відбудову нашої країни.

Детальну програму обміну сьогодні презентувала Вікторія Перейма – координаторка молодіжного обміну в Калуській громаді, голова ГО «Вільні калуські люди».

Передбачається 5 насичених цікавими активностями днів, що супроводжуватимуться тренінгами та напрацюваннями щодо створення нових молодіжних просторів. Буде можливість і розвитку навичок будівельних робіт, оскільки в рамках обміну організатори запланували облаштування на базі МЦ «Хаб 93» медіастудії, де молодь Калуської громади матиме змогу опановувати навички медіаграмотності, графіки, монтажу, роботи з фото, відео та аудіо матеріалами.

Ще одна чудова ініціатива – облаштування на тій же локації інклюзивного санвузла, щоб територія «Хаб 93» була зручним та комфортним місцем проведення дозвілля для всіх. Також планується оновлення внутрішнього дворика. Будуть створюватися вуличні меблі з дерев’яних палет. 

Не оминули й освітнього напрямку. Планується інтерактивний квест з медіаграмотності, заходи з соціальної згуртованості, панельні дискусії за участі представників органів місцевого самоврядування, команди Молодіжної ради, молодіжних організацій. 

Буде наявна і культурна складова. Екскурсії на Домбровський кар’єр, аудіоекскскурсії історичним центром Калуша. 

Посилання для реєстрації https://forms.gle/MneYu3asVgJZnsRT6, оскільки вона обов’язкова. До участі запрошуються волонтери Калуської ТГ віком від 18 до 35 років. 

ГО «Вільні калуські люди» забезпечує 5 разове харчування, проживання, компенсацію транспортних витрат, медичне страхування, супровід. 

Програма обміну реалізовується Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром, ПРООН в Україні у партнерстві з Молодіжним центром Волині за фінансування урядів Данії та Японії.

Інші новини