22o

Молитовна група зі Студінки виготовила 70 кг енергетичних батончиків для воїнів

  • 2024.06.11 15:29
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 59

Чергову партію енергетичних батончиків, 70 кг, виготовила днями Молитовна група (армія!) з села Студінки.

З перших днів війни студенчани об’єдналися у молитві та допомозі військовослужбовцям. Цей день вони пам’ятають добре, - згадує Ірина Павлюк - 3 березня 2022 року, коли зібралися на подвір’ї старої церкви та прийняли рішення щодня молитися разом за Перемогу та допомагати воїнам, які боронять Україну.

Відтоді щодня збираються о 15:00 у храмі, а це до 40 осіб, та у молитві на вервиці до Божого Милосердя згадують усіх, хто відчайдушно бореться з російським ворогом, хто перебуває в полоні… 

Тоді ж, понад 2 роки тому, почали виготовляти енергетичні батончики. Перша партія була 60 кг. Відтоді вже понад тонну смаколиків передали військовослужбовцям. Спіпрацюють з волонтерами, які доставляють енергетичні батончики у всі напрямки, де йдуть активні бойові дії. Також виготовляли і вареники, пекли калачі, робили консервацію… Та батончики є вигіднішими, адже зберігаються понад 2 місяці, - діляться студенчани.

До благодійної справи активно долучаються й діти Студінської гімназії. Серед них – Вікторія Ковальчук, тепер вже дев’ятикласниця. Вона з перших днів у Молитовній групі.

З придбанням продуктів допомагає весь старостинський округ. А діяльність групи підтримує староста Марія Стасюк.

Єдність та згуртованість громади – запорука якнайшвидшої допомоги!

Інші новини