20o

Калуська дитяча музична школа – переможець грантової програми

  • 2024.04.03 15:56
    • Громада
    • Освіта
    • Культура
  • 81

Калуська дитяча музична школа з ініціативи заступниці міського голови Надії Гуш взяла участь в  грантовій програмі Міжнародної організації з міграції (МОМ), Агентства ООН з питань міграції, Представництва в Україні, за фінансової підтримки Yoshiki Foundation America, яка спрямованій на творчі та інклюзивні ініціативи, пов’язані з музикою. Основною її метою є покращення емоційного стану, інтеграції та соціальної згуртованості постраждалого від війни населення завдяки музичним ініціативам. 

Колективом була подана заявка, яка у січні цього року успішно пройшла первинний відбір і команда школи була запрошена на онлайн інтервʼю з організатором грантової програми. За підсумками відбору музичні ініціативи команди ДМШ були підтримані.

І вже, починаючи від березня, творчий колектив школи готує та проводить комплекс концертних заходів, музично-інтерактивних занять, залучаючи до активного громадського життя родини ВПО, малозахищені верстви населення громади та дітей з особливими освітніми потребами. Це різноманітні жанрові та стильові програми, які цікаві для різних вікових груп та дозволяють відвідувачам долучитися до кращих надбань сучасного українського та світового музичного мистецтва. 

Також, за результатами участі в Програмі, колектив закладу отримає музичне обладнання на суму 7 000 дол. США.

Сьогодні в школі мистецьку освіту здобувають 810 дітей, з них – 26 внутрішньо переміщених. У закладі працює понад 20 дитячих творчих колективів, а також 6 викладацьких, які є постійними учасниками культурно-мистецького життя міста, області. Гордістю школи є щорічні лауреати міжнародних, всеукраїнських, обласних виконавських конкурсів, музично-теоретичних олімпіад.

 Мистецькі заходи триватимуть і надалі. «Працюємо на благо нашої держави, громади, з метою обʼєднати місцеве населення та ВПО у спільнім прагненні розбудови квітучої та мирної України. Ділимося любовʼю «від серця до серця»», - зазначила директорка Калуської ДМШ Зоряна Середа.

Інші новини