19o

Калуська міська рада працює над створенням програми, спрямованої на розвиток молодіжної політики в громаді

  • 2024.06.27 16:08
    • Громада
  • 47

З чого все починалося?

Калуська громада була обрана до участі в проєкті, який організовувався International Center for Local Democracy (ICLD). Особливість цього проєкту полягає в тому, що реалізовується він спільно з міжнародними партнерами –шведським муніципалітетом Векше. Загалом є 12 таких колаборацій між містами України та Європи. 

Головна тема проєкту – «Стійкість демократії». За умовами участі необхідно було створити робочу групу. Відтак до її складу увійшли міський голова Андрій Найда, депутатка Калуської міської ради Наталя Табачук, заступниця начальника управління - начальниця відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста Тетяна Сеньків та головна спеціалістка управління молоді та спорту Мар’яна Витвицька. 

Цьогоріч у квітні Андрій Найда разом із Наталею Табачук та Тетяною Сеньків перебували з робочим візитом у м. Сараєво (Боснія і Герцеговина). Там зустрілися з партнерами по проєкту – представниками м. Векше та окреслили основні напрямки спільної роботи.

– Відштовхуючись від основної теми, ми знайшли проблемне питання, яке наявне і в нашій громаді, і в Векшенській – пасивність молоді у прийнятті управлінських рішень, – розповідає А. Найда. – Його ми обрали ключовим для подальшої участі в проєкті. 31 травня ми провели перший захід з молоддю в рамках проєкту – дискусійну панель, де з молодими активістами спілкувалися про реальні інструменти їхньої участі в прийнятті рішень для громади. Де вкотре пересвідчилися, що рухатися в цьому напрямку – надважливо. Оскільки бачення молодих людей багатьох проблем може стати каталізатором для швидкого прогресу в різних галузях. 

На початку червня робоча група Калуської громади відвідала м. Векше (Швеція), де окрім того, що підписали меморандуми про співпрацю між нашою громадою та громадами Векше і Лог’я (Фінляндія), напрацювали основні подальші дії участі в 1 етапі проєкту. 

– На сьогодні активно триває робота над створенням програми заходів, що спрямовуються на мотивацію молоді в суспільно-політичному житті громади, – продовжує міський голова. – Цю програму ми презентуємо уже у вересні для наших міжнародних партнерів у Фінляндії. Участь у проєкті дасть змогу залучитися підтримкою міжнародних донорів для розвитку молодіжної політики в Калуській громаді. 

Звертаємо увагу молоді Калуської громади – якщо у вас є пропозиції та побажання як саме активізувати молодих людей до ухвалення управлінських рішень у нашій громаді – надсилайте їх на нашу електронну адресу: politkalush@ukr.net.

Інші новини