22o

Патронатна сім’я — шанс на затишок і піклування для дитини

  • 2024.07.29 10:27
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 24

У Калуській громаді триває проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». У рамках проєкту у п’ятницю, 26 липня, у Калуші відбувся інформаційний захід із пошуку патронатних вихователів. До нього долучені працівники Калуського міського центру соціальних служб, Служби у справах дітей Калуської міської ради, представники старостинських округів, суб’єкти соціальної роботи.

Учасники заходу обговорили різноманітні аспекти патронату над дитиною: від правового та соціального контексту — до практичних аспектів його впровадження у місцевому середовищі. Важливою частиною заходу була інформаційна кампанія щодо важливості розвитку сімейних форм виховання та сприяння створенню безпечного, затишного середовища для дітей.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» спільно реалізовують Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, МБО «Партнерство «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Координаційний центр із розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Наразі у Калуській громаді є одна сім’я патронатного вихователя. 

Люди, які мають бажання працювати із дітьми, можуть звертатися у:

- Службу у справах дітей Калуської міської ради (м. Калуш, вул. С. Бандери, 18);

- Калуський міський центр соціальних служб (м. Калуш, вул. Героїв України, 9А).

Інші новини