20o

32 калуських дітей повернулося з відпочинку з Кендзежин-Козле

  • 2024.07.15 11:11
    • Громада
    • Міжнародна співпраця та побратимство
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 42

Тиждень юні калушани з числа дітей, батьки яких загинули чи пропали безвісти внаслідок участі в бойових діях проти російських окупантів, перебувають в полоні, діти учасників бойових дій перебували на відпочинку в Польщі.

За час перебування на відпочинку юні калушани відвідали багато цікавих місць і поділилися своїм враженнями. Серед них був музей "Легенда Козельська", у якому діти дізналися про походження назви міста та давні знахідки минулого. Побували на горі святої Анни, покаталися на екстремальних гірках. Прогулялися по місту Рачебожа (Racjaborza) і відвідали тут музеї Коперника та мумії. Діти мали можливість побачити цікаві винаходи людства, розвинути свої розумові здібності та самостійно створити винахід. Поїздка у Глівіци (Gliwice) вразила музеєм кольорів-"Фанзеум"(Fanzeum).Надзвичайно цікавою і довготривалою була поїздка до Вроцлава,де мандрівники милувалися неймовірними архітектурними спорудами,побували у музеї "Гідрополіс"(Hidropolis).У цікавій формі діти побачили воду у різних станах. Вражаючим був водний принтер. У цьому ж місті побували у музеї природи та побачили виставу світлового фонтану. Захоплюючою була поїздка до міста Мошна(Moszna) у замок Гаррі Поттера. Діти мали можливість заглянути у кожну кімнату замку, споглядати архітектуру зовні та помилуватися світловим музичним фонтаном.

Величезна подяка президентці міста Кєндзєжин-Козлє Сабіні Новосельській за запрошення та опіку над дітьми, яким дуже потрібна увага. А також супроводжуючим – педагогам Калуського ліцею №3 Оксані Луцькій, Ользі Матвіїв і медичній сестрі Лідії Улич.

Організаційними питаннями щодо поїздки займалися фахівці управління молоді та спорту і Служби у справах дітей Калуської міської ради.

Інші новини