13o

УСМІШКИ — В ОБМІН НА ДОБРОЧИННІСТЬ. КАЛУСЬКИЙ ЦИРК ЗІБРАВ 15 000 ГРИВЕНЬ НА ДРОНИ

  • 2024.01.15 13:36
    • Громада
    • Культура
  • 263

Учора, 14 січня, у ПК «Юність» відбулося благодійне циркове шоу «Там, де лунає сміх» ВІД Народного цирку «Молодість». Вдалося зібрати чималу суму на дрони для авіаполку.

«Свою майстерність сьогодні демонстрували артисти цирку: еквілібрист, велофігуристи , жонглери, повітряні акробати, майстри світлового шоу, ну і, звісно, неперевершений клоун Дмитро, який періодично заряджав мегапозитивом», — зазначила у соціальній мережі директорка ПК «Юність» Наталія Малинка.

Гості програми — циркова студія «Романтика» Муніципального центру дозвілля м. Івано-Франківськ.

Цирк «Молодість» заснований 56 років тому, і нині продовжує бути актуальним, цікавим і веселим. У 1989 році на посаду керівника заступив Мирослав Казіцький. Під його керівництвом колектив ставав учасником і лавреатом конкурсів різних рівнів. Підкорив сцени Харкова і Києва. Подарував тисячі усмішок калушанам. 2021 року Мирослав Казіцький передав свою справу синам. Зараз цирком керує Дмитро Казіцький. У колективі є 10 учасників. Наймолодшому — 8 років. Займаються у палаці культури «Юність» тричі на тиждень по кілька годин. Для того, щоб займатися цирковим мистецтвом, не треба відповідати особливим вимогам, каже Дмитро Казіцький. Але слід бути налаштованими на тривалу наполегливу працю.

— Циркове мистецтво дається не відразу. Треба мати натхнення і терпіння. Але, якщо зуміти себе пересилити, пройти цей етап, то обов’язково все вдасться, — переконує керівник цирку. — У кожного свій досвід, свої уподобання. За моїми спостереженнями, найбільше підготовки вимагає жонглювання. 

Учасникам цирку «Молодість» — усе вдається. У неділю під час циркового шоу вдалося зібрати 15 839 гривень. Їх передадуть на дрони для авіаційного полку української добровольчої армії.

Актори вдячні калушанам, які прийшли на виступ, і конвертували отримані там позитивні емоції у допомогу нашим Захисникам.

Інші новини