17o

Окрім схвалення проекту Бюджету громади на 2023 рік на засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуто ще ряд важливих на сьогоднішній день питань

  • 2022.12.20 19:14
    • Новини
  • 288
????Основні з них - це надання різного роду соціальних допомог мешканцям громади, встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, що надаються КП "КЕК", та послуги централізованого теплопостачання, що надаються Філією "Калуська ТЕЦ" ТОВ "Костанза" для мешканців 143 багатоквартирних будинків міста, внесення змін до фінансових планів комунальних підприємств на поточний рік та затвердження їх фінансових планів на наступний рік.
????Соціальні питання. Затверджено списки для виплати: одноразових допомог особам з інвалідністю на суму 156146 грн.; 32 мешканцям, будинки, яких відʼєднано від централізованого теплопостачання - допомог на встановлення індивідуального опалення на суму 149000 грн та 3 особам - одноразові допомоги у звʼязку з наслідками коронавірусної хвороби КОВІД-19 в сумі 2500 грн. ????Слід зазначити, що вперше прийнято рішення про виділення допомог сімʼям наших захисників, порядок призначення яких було затверджено на засіданні у листопаді. Допомогу з бюджету громади отримають шість сімей загиблих воїнів, дві сім'ї військовослужбовців, які померли, та сім родин захисників, яких визнано такими, що зникли безвісті. Всього на суму 1250,00 тис.грн.
✅Щодо встановлення тарифів. Як зазначалось під час обговорення питання встановлення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення - КП "Калуська енергетична Компанія" розрахувало нові (економічно обгрунтовані тарифи) на свої послуги ще у січні-лютому 2022 року, до повномасштабного вторгнення росії. Та через війну питання переносилось. Очікувалось прийняття Верховною Радою України Закону, яким би встановлювався мораторій на підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для населення під час дії воєнного стану, який би передбачав компенсацію витрат надавачам таких послуг. Однак, законом, що був прийнятий у серпні, мораторій встановлено тільки на послуги з теплопостачання.
???? Як проінформував на засіданні виконавчого комітету міський голова Андрій Найда - "Держава залучила від закордонних партнерів 128 млрд.грн, які спрямує на відшкодування витрат (компенсацію різниці в тарифах) підприємствам, які забезпечують теплом українців, підприємства критичної інфраструктури, заклади освіти тощо. Коштів для покриття різниці у тарифах водопостачальним підприємствам, на жаль, у бюджеті держави не закладено. А тому є необхідність затвердити нові тарифи".
???? При цьому, заступник міського голови Богдан Білецький зауважив, що у разі прийняття рішення, все одно тарифи будуть одними з найнижчих в нашій області.
????Тарифи на теплопостачання для Філії «Калуська ТЕЦ» ТОВ «Костанза» затверджено на тому ж рівні, що було встановлено для ДП "Калуська ТЕЦ-НОВА" і діяли станом на 24 лютого.
☑️Також прийнято рішення - щодо архітектурних питань; визначення переліку та обʼємів суспільно-корисних робіт на оплатній основі, до яких залучатимуться особи, що їм призначено покарання за адміністративні чи кримінальні правопорушення у вигляді виконання таких робіт; питань встановлення опіки чи піклування.
Інші новини