18o

Дві інтерактивні меморіальні дошки загиблим у московсько-українській війні калушанам відкрили на фасаді Калуського ліцею №7

  • 2023.04.20 16:35
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 360

Сьогодні, 20 квітня, у Калуському ліцеї №7 відкрили та освятили інтерактивні меморіальні дошки полеглим Героям Володимиру Кушлику та Василю Фальовському, які здобували освіту у ньому.

    Відкриття інтерактивних меморіальних дощок – це один із способів увіковічнити пам'ять про справжніх Героїв України, які ціною свого життя дарують нам мир.
    На відкриття інтерактивних меморіальних дощок прийшло чимало людей: рідні, друзі, побратими захисників, шкільні друзі, вчителі, представники влади та небайдужі мешканці.

    Присутні згадали хвилиною мовчання всіх загиблих Героїв, які віддали своє життя за незалежність України. А відкрили меморіальні дошки батьки воїнів та діти Василя.
   Життя військовослужбовців Володимира Кушлика та Василя Фальовського – це приклад гідного служіння своєму народу та Україні.

  Володимиру Кушлику було лише 25. Змалку брав активну участь в громадському житті міста. Був членом Спілки Католицької Молоді, Української Молоді - Христові, Молодого Народного Руху, Правого Сектора. Відразу після початку повномасштабного нападу росії пішов добровольцем в 10-у гірсько-штурмову бригаду. Загинув Володимир 7 березня 2022 року на Житомирщині.
   Василю Фальовському 28 липня виповнилося 45 років. Виховував синів, зводив будинок, мав мрії, будував плани… Мобілізований у червні. До війни працював на калуському підприємстві ТзОВ «ЗАВОД ДК ОРІСІЛ». Проходив службу в гірсько-штурмовій бригаді. 20 вересня 2022 року в бою з російським окупантом під селом Берестове загинув. 

  Вічна слава Героям!
Світла пам’ять Героям!

P.S. Нагадуємо, що тепер при скануванні QR-коду, який розташований під фотографією, за неповних 3 хвилини можна ознайомитися з історією життя полеглих Героїв.

Інші новини