10o

Одинадцятикласник Калуського ліцею ім.Дмитра Бахматюка Валентин Прокоф'єв став Чемпіоном Європи з блискавичних шахів

  • 2022.07.25 11:20
    • Спорт
    • Гордість нашої громади
  • 306
Наш калушанин Валентин Прокоф’єв здобув перемогу на чемпіоні Європи серед юнаків до 16 років з блискавичних шахів!
Змагання з класичних шахів та особисті чемпіонати Європи з рапіду та бліцу по категоріях тривали в Салоніках (Греція) 10 днів. Валентин досить добре виступив у швидких шахах і посів 5 місце. У блискавичних, зігравши 18 турів (зазвичай турніри з бліцу проводять в 9-11), здобув омріяне золото! І став чемпіоном Європи!
Валентин – учень 11 класу Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Шахами почав займатися ще у садочку, коли було 5 років. До 8 років вже входив у 10 найсильніших шахістів України у своїй віковій категорії. Щоденні 5-6-годинні заняття, наполегливість, стійкість, винахідливість та рішучість дали свої результати. Валентин - призер міжнародних змагань, дворазовий чемпіон України та десятиразовий призер чемпіонатів України. ❗Вже виконав норматив Майстра спорту України. Наступний крок – міжнародний майстер.
Окрім гри у шахи, Валентин має значні досягнення і в навчанні – є переможцем І, ІІ та ІІІ етапів предметних олімпіад з географії, хімії та фізики.
Підтримує та допомагає юному чемпіону, звісно ж, мама Міла Прокоф'єва. Вона зазначає, що на різних етапах розвитку здібностей сина навчали, виховували та мотивували тренери Галина Шевчук, Аттіла Криштофорі, Всеволод Ритенко, Валерій Гриньов. «Без кожного з вас цієї перемоги могло не відбутись», - пише мама чемпіона.
Вітаємо і пишаємось!

Інші новини