5o

Обстеження закладів освіти Калуської територіальної громади: перші висновки

  • 2022.08.23 17:07
    • Освіта
  • 454

Менше двох тижнів залишається до початку нового 2022-2023 навчального року.

   З 15 серпня 2022 року розпочався об’їзд освітніх закладів робочою групою для обстеження закладів освіти міської територіальної громади щодо стану підготовки до нового 2022-2023 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. Очолює комісію заступник міського голови Надія Гуш. Робоча група відвідала всі заклади загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Особлива увага учасників об’їзду зосереджена на  проведенні робіт з облаштування укриттів відповідно до норм щодо кількості виходів, вентиляції, ємностей з питною водою, контейнерів для зберігання харчових продуктів тощо, та створенню умов для безпечного навчання учасників освітнього процесу.

   В кожному закладі освіти Калуської міської територіальної громади робочою групою детально вивчено стан наявних укриттів та об’єктів, які можна використовувати як найпростіші укриття. Комісія відзначає, що у всіх освітніх закладах проведена значна робота щодо підготовки до нового навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, ефективно використані кошти державного, обласного та місцевого бюджетів.

   В більшості відвіданих закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в укриттях облаштовано місця для сидіння, санвузли та вентиляцію, наявні запаси питної води, контейнери для зберігання харчових продуктів, первинні засоби пожежогасіння (відповідно до встановлених норм для приміщень відповідного функціонального призначення), засоби надання медичної допомоги; засоби зв’язку та оповіщення; шанцевий інструмент. Заклади освіти, розташовані у нашій громаді, готові прийняти дітей для забезпечення здобуття якісної освіти у безпечних умовах.

  Шановні батьки та учні! Запрошуємо Вас відвідати школи, ліцеї, гімназії, заклади дошкільної та позашкільної освіти, щоб наочно побачити облаштовані укриття, відремонтовані класи та приміщення і прийняти виважене рішення щодо форми здобуття освіти у 2022-2023 навчальному році.

Інші новини