11o

Обмін досвідом об’єднав Калуську та Чортківську громади

  • 2024.04.23 23:19
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 67

Нещодавно представники Калуської міської ради з робочим візитом побували у Чорткові та мали змогу ознайомитися з успішними практиками  громади у різних сферах життєдіяльності.

А вже сьогодні, 23 квітня, делегація з Чорткова завітала до нас. Це була цікава зустріч з мером Володимиром Шматьком та його командою. Гостей зустрічали як належить - з хлібом та піснею. Принагідно почастували й «Калуським» тортом, що став візитівкою нашої громади.

«Обмін досвідом – це завжди дієво. Ми радо поділилися з колегами нашими напрацюваннями у напрямках: залучення релокації, зеленої енергетики, промислового розвитку, співпраці з благодійними організаціями, міжнародними донорами. Розповідали ми гостям й про наші побратимські відносини з містами Європи, надійну співпрацю в кооперації влади та бізнесу, втілення важливих проектів у сферах освіти та медицини», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Під час візиту делегація відвідала низку локацій. Побували на релокованому підприємстві «Акваізол», що переїхало до нас з Харківщини та з нуля розпочало тут свою діяльність. Знайомилися з роботою учнівсько-педагогічного колективу Калуського ліцею №10. Відвідали спортивно-оздоровчий комплекс «Акваторія», що є добрим прикладом державно-приватного партнерства.

Не оминули й приватного індустріального парку, діяльність якого демонструє те, що Калуська громада, направду, потужний індустріальний осередок.

А ще завітали у Калуську ЦРЛ. Тут оглянули кардіологічне відділення, інтервенційну кардіологію, реабілітаційне відділення.

Обмін досвідом став ще одним кроком на шляху до налагодження тісної співпраці між двома громадами.

Інші новини