24o

Обізнаний – значить озброєний!

  • 2023.05.17 13:26
    • Соціальна сфера
  • 208

Кожна людина – особистість. Ніхто і ніколи не має права принижувати і ображати честь і гідність іншого. Проте, хоч ми і живемо в розумному, цивілізованому суспільстві, домашнє насильство і булінг вперто прописалися в реалії сьогодення, і такі випадки трапляються набагато частіше, ніж ми можемо собі уявити…Говорячи мовою фактів, станом на 15 травня 2023 року до Калуського міського центру соціальних служб надійшло 103 повідомлення щодо вчинення домашнього насильства.

Ці кричущі проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення висвітлили 16 травня 2023 року  в стінах Калуської бібліотеки-філії для юнацтва.

Зустріч представників мобільної бригади, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, зі студентами Калуського політехнічного коледжу відбулася в читацькому залі, і темою зустрічі стала Протидія домашньому насильству і булінгу у студентському середовищі.

Кожен з нас має бути попереджений про ті небезпеки, які можуть очікувати в житті, і знати свої права.

У ході сьогоднішньої зустрічі студенти не лише почули про факти, відомі їм раніше, а й усвідомили, що у випадку, якщо потребуватимуть допомоги – правової, юридичної чи психологічної, вони не залишаться сам на сам зі своєю бідою.

“Домашнє насильство – це не лише побої! Це будь-які умисні дії  фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування по відношенню до людини”, наголосили спеціалісти. “Не бути байдужим і не проходити повз актів насильства! Надавати публічному розголосу виявлені факти і повідомляти відповідальних осіб, або поліцію!”, – головний меседж, який донесли студентству організатори заходу.

Учасники заходу домовилися проводити подібні зустрічі зі студентською молоддю регулярно і надалі.

Студенти отримали цінні практичні рекомендації. Однак, сподіватимемось, їм не доведеться ними скористатися, і з часом такі  кризові зміни в нашому суспільстві зникнуть взагалі…

Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Пушкіна 9а.

Інші новини