19o

Обдаровані діти Калуської громади побували в Науковому містечку «Нова енергія»

  • 2023.05.24 16:22
    • Громада
  • 221

Напередодні відзначення Дня міста з ініціативи міського голови Андрія Найди та за сприяння народного депутата Верховної Ради України Едуарда Прощука, депутата міської ради Віктора Бербеця 30 обдарованих учнів закладів загальної середньої освіти нашої територіальної громади взяли участь у екскурсійно-освітній програмі, розробленій у науковому містечку «Нова енергія», яке функціонує в м. Івано-Франківськ.

Переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, творчих конкурсів, інтелектуальних змагань мали змогу побувати на цікавій та пізнавальній науковій екскурсії, дізналися багато захоплюючих фактів про сучасні наукові відкриття, пов’язані з енергією та новітніми високими технологіями.

Учасники подорожі усвідомили, як важливо навчитися заощаджувати та берегти енергоресурси, бути енергоефективними в побуті, транспорті, промисловості, здобутті освіти – у всіх сферах життя. Неповторні враження залишилися в усіх після перегляду «Тесла - шоу», під час якого молодь поринула у неперевершене видовище блискавок, високих напруг, змінного струму та фантастичних відкриттів! Діти поринули у світ неймовірного генія з майбутнього – Ніколи Тесла та побачили його загадкові й містичні винаходи: трансформатор Тесла, плазмову кулю, електрофорну машину, генератор Ван де Граафа та сходи Якова.

Насамкінець учасники поїздки поласували смачним морозивом.

Висловлюємо щиру вдячність депутатові Верховної Ради України Едуарду Прощуку, депутату Калуської міської ради Віктору Бербецю за надану можливість пізнати багато нового та незвіданого, за сприяння розвиткові інтелекту, заохоченню до подальшого пізнання наук, розроблення пошукових проєктів, проведення цікавих досліджень талановитими дітьми нашої громади.

Бажаємо успіхів обдарованим дітям у підкорення нових вершин! Миру нам і ПЕРЕМОГИ!

Інші новини