9o

Калуська громада стала учасницею Європейського Альянсу міст та регіонів для відбудови України

  • 2024.02.23 15:35
    • Громада
    • Економіка
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 71

Ініціатива стати учасником Європейського альянсу міст та регіонів для відбудови України належить міському голові Андрію Найді. Попередньо працівники управління економічного розвитку міста подали заявку на долучення до спільноти. І сьогодні, 23 лютого, міський голова Андрій Найда разом з начальником відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції упрвління економічного розивтку міста міської ради Олегом Кузівим та головною спеціалісткою цього підрозділу Тетяною Дюг взяли участь у робочій онлайн-нараді, яка відбулася за участю представників Альянсу.

Під час зустрічі Гудрун Нідорф, заступник керівника підрозділу (СІVЕХ, Корпорація) привітав присутніх та поінформував про діяльність. Серед питань, які були висвітлені - забезпечення прозорості у відбудові України, кроки щодо боротьби з корупцією та розбудови доброчесності в рамках Антикорупційної ініціативи, міжмуніципальне партнерство: оновлення ініціативи «Мости довіри», плани партнерів Альянсу напередодні URC 2024.

Міський голова Андрій Найда зазначив: «Нам важливо бути учасником Альянсу. Адже у цей важкий час для Калуської громади головним пріоритетом стала допомога Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам, релокованому бізнесу та жителям громади. І ми голові активно сприяти ініціативам та спільним проектам Альянсу, підтверджуючи прихильність до установчих принципів та цінностей, включаючи європейську інтеграцію, відновлення та реконструкцію, розвиток бізнесу та належне місцеве управління».

Європейський Альянс міст і регіонів за реконструкцію України створений Європейським комітетом регіонів і його партнерами, європейськими та українськими асоціаціями місцевих і регіональних органів влади.

Інші новини