10o

3 листопада в Калуській громаді відбудуться командно-штабні навчання

  • 2023.10.31 15:12
    • Актуально
    • Надзвичайні ситуації
  • 181

    31 жовтня відбулася підготовча нарада за участю міського голови Андрія Найди, заступника голови Калуської РДА Романа Гавриляка, начальника Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Василя Микитина, представників структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та інших установ, які функціонують у громаді.

  Мета зустрічі – обговорення плану проведення командно-штабних навчань з відпрацювання дій під час надзвичайної ситуації осінньо-зимового періоду, пов’язаної з відсутністю централізованого теплопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення.

  Заходи відбудуться 3 листопада відповідно до протоколу засідання оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення Івано-Франківської області в осінньо-зимовий період на 2023-2024 р. на території Калуської ТГ. Планується шляхом залучення всіх служб, в тому числі й протипожежної, охорони порядку, а також підприємств критичної інфраструктури, установ освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери відпрацювати алгоритм дій щодо проведення відновлювальних робіт.

  Передбачається термінова організація міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, розгорнення мобільного пункту незламності, відпрацювання переведення підприємств критичної інфраструктури на альтернативні джерела живлення тощо. З огляду на військовий стан, критична інфраструктура громади повинна бути готова до надзвичайних ситуації. Для відпрацювання злагодженості дій і будуть проведенні командно штабні навчання, опісля яких будуть надані відповідні рекомендації.

   Про детальний план проведення заходів буде повідомлено згодом.

Інші новини