12o

Міський голова Андрій Найда та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич взяли участь в онлайн-нараді голови облдержадміністрації Світлани Онищук щодо формування бригад в рамках проекту «Гвардія наступу».

  • 2023.02.21 17:30
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 275
Основне питання, яке обговорювали – це формування бригад в рамках проекту «Гвардія наступу». Виступаючі, представники Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та Національної Гвардії України, наголосили, що після Перемоги військовослужбовці зможуть продовжити службу в підрозділах зазначених структур.
   У нашій області понад 460 добровольців подали свої заявки і готові долучитися до звільнення території України.
Вже на сьогодні 378 осіб виявили бажання проходити службу у штурмовій бригаді “Лют”, 42 - в складі бригади Національної гвардії України, 40 - “Сталевий кордон” Державної прикордонної служби. Інші добровольці проходять перевірку та медичне обстеження.
Набір у «Гвардію наступу» триває. У Калуській громаді з даного питання можна звернути у ЦНАП, вул. Богдана Хмельницького, 52.
  Ще одне питання, яке озвучили – про реалізацію в області експериментального проекту щодо обміну застарілих лампочок на енергоефективні. Зокрема, Михайло Рудий, директор Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта» зазначив, що з 25 лютого стартує наступний етап проекту. Обміняти лампочки тепер можна буде у поштовому відділенні кожного населеного пункту області.
Інші новини