5o

Ні – сучасному рабству!

  • 2021.10.19 16:59
    • Соціальна сфера
  • 489

   З нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який започаткований 18 жовтня 2007 року Європарламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності та протидії торгівлі людьми, 19 жовтня 2021 року, працівниками Калуського міського центру соціальних служб - соціальним менеджером Уляною Бялик та фахівцями із соціальної роботи Ярославом Гвоздецьким, Василиною Кашівською, Наталією Чепіль, у рамках  співпраці з молодіжним клубом “Сова” Калуської  бібліотеки-філії для юнацтва, за сприяння завідувачки бібліотеки Наталії Фірич, було проведено профілактичний захід “Ні – сучасному рабству!”, за участю студентів Калуського політехнічного коледжу.

      Метою заходу було привернення уваги  студентської молоді до актуальної для українського суспільства проблеми протидії торгівлі людьми, як форми сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

         В ході проведення заходу, було акцентовано увагу на тому, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють. Торгівля людьми  може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, тому слід знати телефони Національної “гарячої лінії” з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (0 800 505 501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів та 527 – безкоштовно для абонентів  Киїівстар, МТС, Life ) та пам’ятати про певні важливі правила, яким необхідно керуватися перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки.

         Присутнім  надано вичерпну інформацію про державні установи, до яких особа, яка постраждала від цього злочину може звертатися з метою отримання відповідного статусу, що дасть їй можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.

         Пам’ятаймо, кожен повинен знати свої права і має бути готовим їх захистити! Тільки об’єднавши зусилля ми можемо протистояти  сучасному рабству!

         Бережімо себе та рідних!

Інші новини