26o

«Основна мета – психологічне і фізичне перезавантаження»: у «Джерелі» триває четвертий заїзд

  • 2024.07.03 14:02
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 64

Після відновлення діяльності відпочинкової садиби «Джерело» тут триває уже четвертий поспіль заїзд соціально-психологічної реабілітації, сімейного відпочинку та загального оздоровлення для сімей учасників бойових дій та сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти Героїв. Загалом прийняли близько 70 осіб. «Джерело» перепрофілювалося із відпочинкової садиби у повноцінний будинок ветеранів. 

- Найголовніша наша мета – забезпечити гостям не тільки цікавий відпочинок, а, насамперед, повноцінну реабілітацію, емоційне, психологічне і фізичне перезавантаження, - наголошує керівник садиби, учасник бойових дій Микола Федорів. - У перманентному стані напруги і стресів, переживань перебувають рідні і близькі воїнів. І ми прагнемо, бодай на тиждень, відволікти їх від щоденних побутових турбот, хвилювань, зарядити позитивними емоціями. Позачергово беремо у зміну сім’ї, в котрих Захисник прийшов у чергову відпустку (чи у відпустку за станом здоров’я).

Програма заїздів у «Джерелі» неймовірно насичена. Відпочинок і реабілітація безпосередньо на базі садиби продовжується пізнавальними мандрівками до визначних місць, музеїв, культурних закладів краю. Наступного ж дня відбувається велика екскурсія до цікавих об’єктів у віддалених місцинах (в замки, природні парки, в гори, до водоспадів, сплави по Дністру та ін.) І так через день. Маршрути подорожей різнопланові, тематичні. Їх обирають шляхом голосування самі відпочивальники. Для кожної групи складається своя унікальна програма.

До прикладу, учасники третьої зміни побували на Великій Прощі у Манявському Скиті, де отримали благословення від предстоятеля ПЦУ, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Разом набирались цілющої енергії від Блаженного Каменя, відчували єдність та духовне піднесення! Опісля йшли до Манявського водоспаду, милуватися краєвидами Карпат. Також протягом заїзду приймали загально-оздоровчі процедури, відвідали національний заповідник «Давній Галич», Страусину ферму на Рожнятівщині, освоювали навики стрільби із пневматичної зброї в тирі. Наповнились незабутніми емоціями та позитивом, збагатилися новими знайомствами, об'єднавшись в одну, велику родину!

Не менш цікавою і захоплюючою є й поточна зміна... Мальовниче Яремче, ніч у Карпатах, Червоногородський замок, оздоровлюючі верхові мандрівки на конях і поні.

Будинок ветеранів «Джерело» відновив програму соціально-психологічної реабілітації, сімейного відпочинку та загального оздоровлення з ініціативи Спілки учасників бойових дій Калущини та у співпраці з управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради.

Інші новини