9o

Сьогодні у Калуші – чемпіонат області з вільної боротьби U15

  • 2024.02.08 15:33
    • Громада
    • Спорт
  • 113

Сьогодні у Калуші – чемпіонат області з вільної боротьби U15

Понад сто юних спортрсменів і спортсменів 2009-2010 років народження з усіх міст і районів Прикарпаття, де культивується вільна боротьба, приїхали 8 лютого до Калуша на обласний чемпіонат. 

Організаторами змагань виступили управління спорту та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та Федерація вільної боротьби Івано-Франківської області.

Місце проведення турніру, ДЮСШ Калуської міської ради, обрано не випадково – переконаний головний суддя турніру Орест Яковина: «Тут є дуже хороша база, чудові умови і для учасників, і для глядачів; хороший колектив, який допомагає проводити змагання. На жаль, в області більше немає таких спеціалізованих залів, де можна проводити змагання з такою кількістю учасників. Крім того, Калуш славиться своїми традиціями вільної боротьби, тут виховано чимало відомих спортсменів і працюють талановиті тренери».

Під час урочистої частини спортсменів привітали господарі майданчика: начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайло Клим, директорка ДЮСШ Калуської міської ради Мар’яна Квятковська, заслужений тренер України Юрій Кірілов. На церемонії відкриття змагань був присутній і калуський борець, який з перших днів повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт, а зараз перебуває на реабілітації, Олександр Лаврович.

Юні спортсмени виступали загалом у 22-х вагових категоріях (11 для молодших юнаків і 11 для молодших дівчат).

Калуську громаду представляли майже 40 борців і борчинь. Це – вихованці тренерів Юрія Кірілова, Андрія Кучми, Віталія Юркевича, Ігоря Шотурми, Тараса Дина, Миколи Пукіша, Мар’яни Квятковської, Олександра Лавровича.

За результатами змагань сформують збірну команду Івано-Франківської області для участі у чемпіонаті України U15, який триватиме з 2 по 5 березня в Ужгороді. А там буде здійснено відбір на участь борців у чемпіонаті Європи, який прийматиме Греція.

Інші новини