13o

ЧОМУ ВДЕНЬ МОЖЕ ПРАЦЮВАТИ ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ?

  • 2024.07.01 12:04
    • Громада
    • Міська рада консультує
  • 47

Мешканці Калуша нарікають на увімкненні вдень ліхтарі, зважаючи на складну ситуацію в енергосистемі України.

Відразу зауважимо, що це залежить від багатьох факторів, адже електромережі – це складна система, в якій є державна, комунальна, приватна частки, але всі вони пов’язані між собою, як єдине ціле. Збій у якійсь із цих часток, призводить до збою у всій системі.

– Вуличні ліхтарі можуть працювати вдень короткочасно, якщо спеціалісти здійснюють перевірку їх роботи, проводять заміну ламп та ін., – зазначає головний інженер КП «Міськсвітло» Роман Носик. – Також вуличне освітлення може працювати в світлу пору доби у випадку короткого замикання повітряних ліній електромереж. У такому випадку вуличне освітлення може працювати до тих пір, поки працівники Калуського РЕМ не ліквідують проблему. До слова, причиною короткого замикання може стати гілля дерев. Тому просимо людей, щоб вони дбали про дерева біля власних будинків – це значно зменшить негативний вплив на електричні лінії.

Загалом же вуличне освітлення у Калуській громаді наразі працює з 22.10 до 24.00, за винятком вимкнень, згідно з графіками вимкнення електроенергії.

Щодо звернень калушан з приводу того, чому інколи в квартирах світло відсутнє, а вуличне освітлення функціонує, Роман Носик пояснив, що той чи інший будинок і вуличне освітлення біля нього можуть бути заживлені з різних підстанцій і, відповідно, належати до різних черг вимкнення.

Дякуємо мешканцям нашої громади, які звертають увагу не нетипові ситуації, за їх пильність і небайдужість.

Інші новини