21o

Незабаром у Калуші відбудеться відкриття Мультикультурного центру

  • 2022.09.09 10:26
    • Актуально
    • Культура
  • 554
Підійшов до завершення міжнародний проєкт «Культура у віддзеркаленні». Ще трошки, і концертна зала відкриє свої двері для усіх охочих, хто любить мистецтво. Завдяки надійному партнеру – громаді м. Сеїні, навіть попри війну в Україні, ми не зупинились і все ж завершили реалізацію проєкту.
  Спільними зусиллями вдалось відреставрувати та надати «нове життя» двом пам’яткам архітектури – Будинку Культури в м.Сеїні та Концертному Залу у м.Калуш, створивши на їх основі Мультикультурні Центри. Проект об’єднав не тільки дві громади Сеїні та Калуша, а й одночасно і дві країни – Румунію та Україну.
    Звершення Проєкту – це початок нової співпраці у всіх сферах розвитку обох держав.
   Фінальним акордом повинен був бути фестиваль. Але через війну буде здійснено онлайн обмін виступами творчих колективів. Тому нещодавно у новому приміщенні записували мистецьке вітання та слова подяки усім, завдяки кому проєкт таки зреалізувався!
   Зокрема, п. Габріелі-Флоріці Турбуле – меру м.Сеїні, її чудовій команді та усій громаді Сеїні за різносторонню допомогу і сприяння. Також слова вдячності Спільному Технічному Секретаріату та Європейському Союзу за підтримку та довіру!
Попереду – реалізація нових амбітних спільних планів на благо і процвітання України та наших європейських друзів!
Інші новини