22o

Військовослужбовців 109-го батальйону 10 гірсько-штурмової бригади від імені міського голови Андрія Найди та усієї калуської громади на сцені Івано-Франківської обласної філармонії вітав секретар міської ради Віктор Гільтайчук

  • 2021.12.14 08:06
    • Громада
  • 252

Нещодавно 109-ий батальйон 10 гірсько-штурмової бригади відсвяткував 5 річницю від дня його створення.

      Від імені міського голови Андрія Найди та усієї калуської громади на сцені Івано-Франківської обласної філармонії військовослужбовців вітав секретар міської ради Віктор Гільтайчук, який подарував принтер для робочих потреб. І наголосив, що співпраця в даному напрямі буде продовжуватися.

   109-ий батальйон 10 гірсько-штурмової бригади сьогодні дислокується у селі Крихівці Івано-Франківської міської громади. Це бойова частина, яка бере участь у зоні бойових дій. Батальйон від початку створення пройшов декілька ротацій, зокрема, в Авдіївці. Виконував завдання за призначенням в населених пунктах Золоте і Гірське, Кримське, Жолобок, Торецьк та Горлівка. На сьогодні у батальйоні проходять службу і військовослужбовці нашої громади. Серед них калушани Катерина Арсені, Анна Арсені, Павло Джочка, Андрій Сауленко та Петро Дудник. Загалом з усієї Івано-Франківської області - понад 100 чоловік. Ніс службу у цьому батальйоні і Сергій Барнич, життя якого обірвала снайперська куля 26 березня 2021 року в околицях с. Шуми на Донеччині.

   На даний момент батальйон приступає до бойової підготовки. Бо війна в Україні триває...
   Щиро дякуємо вам, наші захисники, за саможертовність. Міцного здоров'я усім, миру, благополуччя вам та вашим родинам!

Інші новини