23o

Необхідні зміни в інвестиційному кліматі Днями в Івано-Франківську відбувся другий круглий стіл на тему: «Інвестиційний клімат в Україні: що потрібно змінити? Його роль в експортному потенціалі підприємства»

  • 2024.08.22 08:29
    • Громада
  • 49

У заході взяли участь понад 50 представників експортно-орієнтованого бізнесу Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Тернопільської областей, а також – представники місцевої та державної влади, територіальних громад.


Учасники обговорили поточний стан інвестиційного клімату в Україні, оцінили його роль у розвитку експортного потенціалу українських підприємств та окреслили необхідні зміни. У фокусі зустрічі – основні запити від бізнесу: кадри (бронювання, навчання і перекваліфікація); енергетична безпека і енергозабезпеченість; допомога у виході на експорт; зрозумала і передбачувана податкова політика.


Природньо, що така важлива подія не обійшлась без участі калушан. Так, заступник міського голови Богдан Білецький презентував Калуську громаду як інвестиційно привабливу. А голова правління ГС «Прикарпатський промисловий кластер» Наталія Захарова акцентувала увагу на викликах, з якими стикається бізнес (і найбільший з-поміж них – кадровий голод).


Репрезентанти Калуської громади вдячні за підтримку програмам USAID. Адже 4 підприємства з Калуша отримали гранти від цих програм.
За результатами круглого столу будуть розроблені рекомендації для підвищення конкурентоспроможності українського експорту та напрацьовані пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правових актів у сфері експортної діяльності для покращення інвестиційного клімату.


Круглий стіл проведено Івано-Франківською торгово-промисловою палатою в рамках Проєкту “USAID підтримує Івано-Франківську ТПП у проведенні курсу тренінгових та консультаційних послуг для менеджерів з експорту”, який реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Інші новини