32o

Немає зв’язку з воїном. Як діяти?

  • 2024.01.19 08:23
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 228

Якщо оборонець тривалий час (понад три доби) не виходить на зв’язок необхідно:


  1. Звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем вашого проживання.
Відповідальні особи ТЦК та СП повідомлять вас про наявність інформації з військової частини про те, чи дійсно член вашої сім'ї зник безвісти.
У разі відсутності такої інформації буде надіслано запит щодо уточнення даних про військовослужбовця до військової частини.

   2.  Після отримання від ТЦК та СП сповіщення про те, що військовослужбовець вважається зниклим безвісти за особливих обставин, необхідно звернутись до Національної поліції за місцем вашого проживання з заявою про зникнення особи.

  3.  Кровні родичі зниклих безвісти за особливих обставин (батько, мати, брат, сестра, дитина) повинні в обов’язковому порядку пройти процедуру відібрання біологічного матеріалу, який в подальшому може бути використаний під час генетичної експертизи.
Слідчий винесе постанову про відбір зразків біоматеріалу та призначення експертизи для виділення генетичного профілю.

Важливо:

У разі відсутності кровних родичів у зниклої особи, надайте слідчому для проведення експертизи особисті речі військовослужбовця: зубна щітка, бритва, шапка, светр, інші речі які можуть містити біологічний матеріал (кров, волосся тощо).

   4.  Можливо,також, звернутися за допомогою в пошуку зниклої безвісти людини можна на гарячу лінію ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» за телефоном: 0 800 339 247. У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber та Telegram за номером: 

(095) 896-04-21.

Щодо проблемних питань, що стосуються зниклих безвісти, можна  звернутися:

  • До регіонального представника відокремленого підрозділу громадської організації ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» у вашій області. Контакти регіональних координаторів можна знайти, перейшовши за посиланням.
  • Регіональні представники нададуть вам анкету, в яку необхідно внести персональні дані про зниклу особу, зокрема й особливі прикмети (наявність шрамів, татуювань, зубна карта), та відомі вам факти про зникнення людини, локацію місця , де зник воїн ( при можливості)

Михайло Торб'як

Регіональний представник відокремленого підрозділу ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» в Івано-Франківській області

Адреса:
м. Івано-Франківськ, вул. Степана Бандери 77, каб. 111.

Графік роботи:
з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 18:00

Телефон:
+38 (097) 862-55-19

 

Інші новини