28o

Освітлення скверу на Коновальця, збільшення пільгових рейсів міських автобусів встановлення камери відеонагляду в Голині – говорили на нараді в міського голови

  • 2024.03.01 11:30
    • Громада
  • 111

Відповідно до плану, 1 березня відбулася чергова нарада у міського голови Андрія Найди на участю керівників структурних підрозділів, комунальних служб, управляючих компаній житлово-комунальної сфери.

З основного. Управління житлово-комунального господарства в чергове звернулося до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, Національної поліції України щодо необхідності встановлення камер автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Згідно Порядку виявлення аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП на автомобільних дорогах загального користування, є умови визначення ділянок концентрації ДТП і місць концентрації ДТП.

Зокрема, ділянка концентрації - 6 ДТП із загиблими та/або травмованими, за умови, що відстань між сусідніми місцями ДТП не перевищує 150 м у населених пунктах та 300 м - за їх межами. Місцем концентрації ДТП вважається ділянка дороги протяжністю 250 м на якій сталось 4 і більше ДТП із загиблими та/або травмованими. Кількість ДТП береться за 3 роки.

Як повідомив начальник УЖКГ Тарас Фіцак на вул.600 річчя у с. Голинь впродовж трьох років зафіксовано 18 ДТП, з них 14 випадків з травмованими та 2, на жаль, з фатальними наслідками. Тому встановлення камери автоматичної відеофіксації порушень саме на цьому відтинку дороги є необхідністю. Є надія, що постійні звернення у відповідні інстанції матимуть позитивне вирішення.

Керівник КП «Міськсвітло» Іван Кохан повідомив про завершення робіт у сквері, що на вул Коновальця біля ІІ корпусу Калуської ДМШ. Зокрема, оновлено 4 опори з плафонами. Працівниками підприємства проведені відповідні зварювальні роботи, фарбування та замінено 19 шарів з лампами.

В одному з під’їздів будинку №8 вул. Героїв України завдяки співфінансуванню управляючої компанії «Комфорт-дім» та мешканців здійснюється поточний ремонт. 

З 1 березня додано три пільгових рейси міських автобусів №1б, 6, 8б. А з 5 березня - ще один - №6.

Тривають роботи по заміні водопроводу на вул. Могильницького, який йде до Калуської ЦРЛ. КП «Калуська енергетична Компанія» планує замінити 1600 м. Наразі вже відремонтовано 600 м. Роботи триватимуть. Адже самому водопроводу вже понад 30 років. Його протяжність до 6 км.

Наради з комунальних питань відбуваються у міського голови двічі на тиждень. Під час їх проведення аналізуються поточні справи у громаді, обговорюються проблеми та шляхи їх вирішення.

Інші новини