13o

Нагородження до Міжнародного дня музеїв

  • 2021.05.18 19:18
    • Культура
  • 578
18 травня музейні працівники всього світу відзначають професійне свято.

Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. З 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу. У музеях можна дізнатися відповіді на багато важливих питань і зрозуміти, чим жили люди в минулих століттях.

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня музеїв міський голова Андрій Найда привітав з святом та нагородив грамотами за сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, вагомий внесок у розвиток і популяризацію історико-культурної спадщини працівників «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» Єфремова Артура Андрійовичa,

Тиміва Івана Миколайовича, Відливаного Олега Васильвича, Мельник Наталію Петрівну

 та подяками  за активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток і популяризацію історико-культурної спадщини та з нагоди Міжнародного дня музеїв волонтерів музейної справи територіальної громади:

Малярчука Олега Михайловича, Фіцака Василя Васильовича, Мороза Федора Григоровича, Коваля Олександра Михайловича, Шутяка Андрія Степановича.

Начальник управління культури, національностей та релігій міської ради Любов Джуган нагородила грамотами та подяками

Андрійчук Людмилу Іванівну, Турчик Галину Іванівну, Цапів Софію Тарасівну, Струтинець Галину Богданівну, Паньків Наталію Гнатівну.

Інші новини