20o

Нагадуємо про заборону самовільної вирубки дерев і чагарників (зелених насаджень) в межах населених пунктів та поза їх межами

  • 2023.02.17 15:25
    • Надзвичайні ситуації
  • 492

У відповідності до статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» охороні та відновленню підлягають усі зелені насадження в межах населених пунктів під час проведення будь-якої діяльності, крім зелених насаджень, які висаджені або виросли самосівом в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв.

Утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою - територіях загального користування здійснюється згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 27 липня 2006 року за № 880/12754, та Типових правил благоустрою при утриманні території Калуської міської територіальної громади

Рішенням міської ради від 24.06.2021 № 600 на території Калуської міської територіальної громади застосовуються Типові правила благоустрою території населеного пункту, які затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 року № 310.

У відповідності до пункту 5 Типових правил благоустрою території населеного пункту забороняється самовільне знищення, пошкодження або видалення зелених насаджень.

Видалення дерев, кущів, газонів і квітників здійснюється відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045.

Якщо виникла необхідність у зрізанні дерева, мешканцям міста Калуш необхідно звернутись до Управління Центру надання адміністративних послуг (вул. Б.Хмельницького, 52, м. Калуш), а мешканцям сіл Калуської територіальної громади до працівника Управління ЦНАП в старостинських округах із заявою про видалення зелених насаджень та обґрунтуванням необхідності видалення.

Комісією з питань визначення стану зелених насаджень на території Калуської міської територіальної громади, затвердженою рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради №321 № 23.11.2021, проводяться обстеження зелених насаджень та приймаються відповідні рішення.

Контроль за дотриманням законодавства у сфері благоустрою на території Калуської міської територіальної громади здійснює відділ муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою відповідальність згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладення штрафу:

на громадян від двадцяти до вісімдесяти (від 340,0 грн. до 1360,0 грн.)  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста (від 850,0 грн. до 1700,0грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Просимо неухильно дотримуватись природоохоронного законодавства, законодавства у сфері благоустрою та бережно ставитись до зелених насаджень.

Якщо Ви стали свідком незаконного видалення зелених насаджень, просимо звертатись до відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради за тел. (03472) 2-10-07, адреса Бульвар Незалежності, 6, м. Калуш) або до Калуського районного відділу поліції в Івано-Франківській області за тел. 102.

 

Інші новини