17o

На засіданні сесії Калуської міської ради 29 червня на звернення мешканців схвалили від’єднання від центрального теплопостачання ще 4-х багатоквартирних будинків: на вул. Б. Хмельницького, 21, 22, Будівельників, 19, Є. Коновальця, 3

  • 2023.07.07 14:20
    • Житлово - комунальне господарство
  • 132

Наразі тепло від Калуської ТЕЦ отримують 145 будинків, ще 6 – від котелень.

«Є два варіанти від’єднання від центрального опалення: цілого будинку чи окремого помешкання. Усі заяви розглядає спеціально створена комісія, — каже заступник начальника УЖКГ Юрій Рекунов. — Однак, коли від’єднують увесь будинок, то мешканці, які на той момент мали центральне опалення, отримують компенсацію через управління соціального захисту. Розмір компенсації залежить від площі квартири».

Від 1 квітня надійшла 51 заява про відключення індивідуальних помешкань. Із них 23 уже отримали витяги з рішення комісії. Решта зможуть зробити це найближчим часом, адже комісія засідає щонайменше раз на місяць. Потім люди самі вирішують, електричне чи газове опалення їм робити. Юрій Рекунов ділиться спостереженням, що газове опалення ставлять зараз усе рідше. Адже воно доволі дороге і його встановлення займає багато часу.

Наступного опалювального сезону у Калуші однозначно працюватимуть дві котельні.

«Котельня на Винниченка буде працювати. Окрім житла від неї обігрівають і об’єкти соцкультпобуту. На Незалежності – теж буде, бо поки що під’єднаний садок. «Калуська енергетична компанія» готує їх до роботи. Зокрема, на котельні на бульварі Незалежності замінили ввід, який сильно протікав», — каже Юрій Рекунов.

Готуються до початку опалювального сезону і на Калуській ТЕЦ. На розгляд виконкому найближчим часом мають винести план постачання теплової енергії від цього підприємства. Комунальники визнають: без роботи ТЕЦ забезпечити теплопостачання було би вкрай складно. Особливо, коли йдеться про об’єкти соціальної сфери, культури та побутового обслуговування.

На розгляд виконавчого комітету найближчим часом винесуть і план підготовки міста до осінньо-зимового періоду. Працюватиме штаб, який координуватиме цю роботу. Підготовка до осінньо-зимового періоду включає також і ряд ремонтних робіт. Тому комунальники уже фактично розпочали готуватися до холодного сезону. Частину заходів виконують керуючі компанії.

Капітальні роботи виконують коштом Програми капітального ремонту житлового фонду. Уже привели до ладу мережі холодного постачання у підвальних приміщеннях на вулиці Винниченка, 4; Хмельницького, 57; Конвальця, 15; Героїв України, 8. Провели обстеження ліфтів. Заплановано ремонт входів у під’їзди та дахів.

Інші новини