17o

На території громади продовжуються заходи з ліквідації наслідків негоди, що трапилась на Калущині 7 липня

  • 2023.07.10 10:15
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 203

Упродовж двох днів тривали відновлювальні роботи.

В цілодобовому режимі управління з питань надзвичайних ситуацій, Калуське РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та старости старостинських округів моніторять оперативну ситуацію, рівень води в річках. У разі звернень громадян оперативно надають необхідну допомогу. Загалом, за попередньою інформацією, підтоплень зазнали понад 200 будинковолодінь, велика кількість присадибних ділянок та земель сільськогосподарського призначення, комунальні об’єкти та інші території (40 письмових звернень).


Більш за все потерпіли житловий масив Підгірки та Студінський старостинський округ. Під керівництвом міського голови Андрія Найди та першого заступника міського голови Мирослава Тихого здійснено неодноразові об’їзди територій, які постраждали від негоди. Проведено наради за участю керівників спеціалізованих служб цивільного захисту та комунальних підприємств, на яких сплановано основні першочергові невідкладні роботи з ліквідації НС.

Оперативно представниками ДПРЧ6 ГУ ДСНС організовуються заходи з відкачування води з підтоплених будинковолодінь.

До робіт залучено:
- 08 липня – 2 одиниці техніки, 3 мотопомпи, 10 осіб особового складу, 1 мотопомпа УНС;
- 09 липня – 2 одиниці техніки, 4 мотопомпи, 1 електронасос, 10 осіб особового складу, 1 мотопомпа УНС.

Залишається потреба у продовженні відкачування води на вул. Підгорецька, 31-38, вул. Івано-Франківська, 1-3, вул. Зелена, ПРУ в с. Студінка. Ці роботи триватимуть.

- 08-09 липня – КП «Калушавтодор» та КП «Калуська енергетична компанія» прочищали автомобільні дороги та водовідвідні канави від нанесеної намули та сміття на вулицях: Підгорецька, Могильницького, Петлюри, Вороного, Смольського, Братів Козаків, Івано-Франківська, Зелена. (Залучено 6 одиниць техніки і 37 осіб особового складу). Також КП «Калуська енергетична компанія» здійснювала роботи з ліквідації наслідків НС на водопровідній насосній станції Вістова, КНС № 1, 7, 9, 10 та чищенні зливової каналізації (залучалися 17 чоловік особового складу та 3 од. техніки).

- 08 липня – силами КП «Калушавтодор» та громади с. Вістова проведено відновлювальні роботи проїзду на 4-х вулицях: Героїв України, Каракая, Лесі Українки, Польова.

Проблемні вулиці: в с. Вістова вул. Шевченка, вул. Лісова та в с. Бабин-Зарічний вул. Шевченка.

- 08-09 липня жителі прибережної смуги с. Студінка очищали дорожнє покриття від нанесеного намулу та сміття. Пошкоджено дорожнє покриття на мості через р. Млинівка біля церкви у с. Студінка, розмито дорожнє покриття вулиць в прибережній смузі Млинівки.

В с. Боднарів відбувся зсув ґрунту на вул. Ольги Кобилянської. Пошкоджено автомобільну дорогу, проїзд обмежений.

08 липня з метою моніторингу техногенно-екологічнонебезпечних об’єктів (Домбровський кар’єр, шламонакопичувач, хвостосховище 2) здійснено об’їзд представниками управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради та Калуського РУ ГУ ДСНС. Проведено аерозйомку. Ситуація стабільна, пошкоджень дамби не виявлено (залучено 2 осіб Калуського РУ ГУ ДСНС та 1 од. техніки, 1 дрон, 8 осіб управління з питань НС та 1 одиниця техніки).

З міського матеріального резерву виділяються пальномастильні матеріали для залученої техніки на проведення аварійно-відновлювальних робіт.
Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради здійснює відповідну координацію.

Проведення аварійно-відновлювальних робіт триватимуть надалі.

Інші новини