За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 04 серпня 2023 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
Крім того фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
- на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 48,16-54,33 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 28,16-32,05 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- свіжі ягоди (середній вміст Cs – 114,33-184,23 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
- свіжі гриби (середній вміст Cs – 123,44-184,62 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
- на промисловому виробництві харчових продуктів:
- вода центрального водопроводу (середній вміст Cs – 1,37 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг), St – 0,25 Бк/кг (при нормі 2 Бк/кг));
- яєчні порошок (середній вміст Cs – 3,13 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St – 5,63 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));
- раки (середній вміст Cs – 3,17 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), St – 4,56 Бк/кг (при нормі 35 Бк/кг));
- м'ясо яловичини (середній вміст Cs – 2,87-5,47 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 2,54-3,65 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- м′ясо індика та субпродукти (середній вміст Cs – 3,64-4,18 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St –2,86-3,41 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- озимий ріпак (середній вміст Cs – 2,28-3,48 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,08-4,15 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- озима пшениця (середній вміст Cs – 2,31-2,32 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St –2,86-2,95 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- ячмінь ярий (середній вміст Cs – 2,33 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St –2,21 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- ячмінь озимий (середній вміст Cs – 2,28-3,11 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,14-3,49 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- напівфабрикати м′ясні (середній вміст Cs – 3,05 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St –2,24 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).