10o

На Прикарпатті проведено тренінг "Туристичний SMM"

  • 2021.07.30 11:33
    • Громада
    • Туризм
  • 648

29 липня відбувся тренінг «Туристичний SMM» для відповідальних за розвиток туризму осіб місцевого самоврядування області, організований управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації.

Участь у заході взяли представники Богородчанської, Болехівської, Брошнів-Осадської, Букачівської, Бурштинської, Верховинської, Витвицької, Ворохтянської, Городенківської, Долинської, Івано-Франківської, Калуської, Надвірнянської, Нижньовербізької, Перегінської, Рогатинської, Рожнятівської, Снятинської, Солотвинської, Яремчанської територіальних громад, Калуської районної ради, Косівської райдержадміністрації.

З вітальним словом до учасників виступила в. о. начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Галина Макота. У своєму виступі вона наголосила на важливості нових сучасних підходів до популяризації туристичного потенціалу області, побажала представникам територіальних громад цілісного та органічного засвоєння нових інструментів для проведення якісного маркетингу локальних дестинацій.

Начальник відділу туризму управління Віталій Передерко акцентував увагу на актуальності проведення навчання, адже, за даними комплексного дослідження, проведеного у 2018 р. Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника на замовлення управління, 50% українських і 36% іноземних відвідувачів області приймають рішення про приїзд на Прикарпаття на основі публікацій саме у соціальних мережах.

Організатори запросили провести навчання керівницю компанії «Creative SMM» Марту Пастернак, яка ознайомила учасників з основами маркетингу у соціальних мережах, видами та типами сторінок, інструментами просування. Особливу увагу було приділено розгляду питань про задачі та цілі в соціальних мережах, основну аудиторію туристичних сторінок територіальних громад. Під час навчання тренерка детально зупинилася на плануванні стратегії ведення сторінок у соціальних мережах, стилістиці повідомлень та можливості використання медіа, блогерів для збільшення туристичних потоків у територіальних громадах, роботі з вірусними методами просування. Учасники тренінгу працювали над групуванням своїх туристичних продуктів, практикувалися у формуванні ефективного контенту для їх просування.

Також під час заходу авторизований фотограф Google, керівник проєкту "Virtual Ukraine" Дмитро Малишев презентував віртуальну інтерактивну туристичну мапу Прикарпаття, розроблену на замовлення управління.

Невдовзі мапа стане доступною для перегляду на головному туристичному порталі Івано-Франківської області www.iftourism.com. Паралельно цей продукт інтегрований у всеукраїнський проєкт "Virtual Ukraine". На сьогодні Івано-Франківщина – лідер серед областей України за кількістю оцифрованих об'єктів.

Інші новини