На позачерговому засіданні виконкому прийнято ряд важливих рішень

  • 2022.11.08 16:43
    • Громада
  • 401

   Засідання виконавчого комітету сьогодні було позачергове, оскільки означились всі підстави ухвалення рішення про початок опалювального періоду. Як і передбачено чинним законодавством – за офіційною інформацією Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології вже до кінця тижня очікується зниження середньодобових показників температури повітря (менше 8 градусів за Цельсієм), що є головною умовою для подачі тепла.
   Слід нагадати, що медичні заклади нашої громади зі стаціонарними відділеннями ми вже обігріваємо відносно давно. Там, крім середньодобових показників температури повітря, для початку опалювального періоду бралися до уваги і показники температурного режиму в палатах. Розпочати там опалювальний період швидше нам дали можливість автономні котельні, які працюють на альтернативних видах палива. А дитячі садочки дотепер ми змушені були обігрівати електроприладами, так як всі вони в системі централізованого опалення.
   Повертаючись до початку опалювального періоду - згідно з сьогоднішнім рішенням вже від завтра починатимуть централізовано подавати теплоносій на об’єкти соціальної інфраструктури та житлові будинки міста.

   Війна, на жаль, продовжується. І все частіше ми тут, в тилу, відчуваємо її наслідки. А що вже й казати про тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу Україну на полі бою…
   Багато Героїв ми вже втратили. І щоб хоч на трохи допомогти сім’ям загиблих – з бюджету громади ми виділяємо по 100 тис. грн.
   А багато таких, хто отримав поранення. Є й такі, що числяться серед зниклих безвісти. І про всіх цих відважних воїнів та їхні сім’ї ми повинні також подбати.
   Тому сьогодні виконавчий комітет ухвалив рішення, які важливі для сімей захисників нашої батьківщини.
   Одним з них затвердили Порядок надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які отримали поранення. Відтепер наші захисники, які отримали важке поранення, внаслідок чого втратили кінцівки або внутрішній чи зовнішній орган тіла, та потребують додаткового оперативного втручання можуть розраховувати на фінансову підтримку в розмірі до 100 тис. грн; а у випадку важкого поранення без втрати перелічених органів, і також потребують додаткового оперативного втручання – до 50 тис. грн.
   Ще одне рішення надасть можливість отримати допомогу в розмірі 50 тис. грн сім’ям померлих військовослужбовців та зниклих безвісти.

Детальніше з цими рішеннями можна буде ознайомитись на нашому сайті після їх оприлюднення.

Інші новини