6o

На порядок денний чергової тридцять третьої сесії міської ради сьогодні було винесено 97 питань

  • 2022.09.29 17:08
    • Громада
  • 259

Значна частина проектів рішень, які розглядалися, стосувалася внесення змін до діючих програм соціально-економічного розвитку нашої громади та прийняття відповідних програм на наступні роки.

    Прийняття змін зумовлене необхідністю корегування витрат бюджету для вирішення нагальних потреб, які є в громаді, та з врахуванням дозволених постановою Кабінету Міністрів України № 590 для проплати Державним казначейством статей видатків.

   А прийняття нових програм передбачене чинним бюджетним законодавством. Таким чином розпочався процес формування бюджету громади на наступний рік, в якому плануємо все ж оптимально передбачити покращення благоустрою у громаді та забезпечення якісних умов життєдіяльності наших мешканців. Зокрема заплановано придбати ще один комунальний автобус, про що йдеться у відповідній програмі.

   Також внесли зміни до ряду Положень. Зокрема:

- до Порядку встановлення плати для батьків за перебуванння дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах ЗЗСО внесено пункт, згідно з яким діти наших захисників, які зараз воюють в кладі Збройних Сил України зможуть безкоштовно харчуватися в цих закладах;

- у Положенні про премію імені Івана Рубчака передбачили ще одну номінацію "Лауреат в галузі образотворчого мистецтва".

   Слід також зазначити, що депутатський корпус підтримав рішення, згідно якого з обласного бюджету виділено кошти в сумі понад 1 млн. грн., які передбачено для покращення матеріально-технічної бази КНП "Калуська міська лікарня" (100 тис.грн.) та у закладів освіти нашої громади (близько 1 млн.грн.).

  Ще депутатами прийнято два звернення до органів державної виконавчої влади. Одне - щодо забезпечення стабільної діяльності товариства "Карпатсмоли", а інше - щодо врегулювання питань, що стосуються гуртожитків.

  Інші проекти рішень стосувались питань комунальної власності, архітектури і землеустрою.

Інші новини