13o

На порядку денному - водопостачання та водовідведення у селах нашої громади: Боднарів, Вістова, Копанки

  • 2022.11.07 15:23
    • Житлово - комунальне господарство
    • Старостинські округи
  • 361

   Перший заступник міського голови Мирослав Тихий провів сьогодні важливу нараду, на якій розглядали питання перебігу підготовчих робіт, щодо забезпечення водопостачання та водовідведення сіл нашої громади Вістови, Боднарова, Копанок.
   Щодо Вістови – то тут робота триває за планом, про який вже повідомлялося, і який передбачає поетапність виготовлення технічної документації на будівництво третьої черги водогону. На сьогодні вже проведена топографічна зйомка необхідних ділянок. Це дає змогу вже рухатися у заданому напрямку: укладати з людьми договори сервітуту (розраховуємо на активну співпрацю) та розробляти проект детального планування.
   По Боднарову обговорили питання реконструкції очисних споруд. Тут уже проведено всі організаційні заходи, через процедуру закупівель визначено підрядника робіт. Єдиною технічною проблемою залишається фінансування цих робіт, оскільки триває дія постанови КМУ № 590, яка фактично тимчасово блокує завершення реалізації проекту.
   В Копанках справа складніша. Адже результати попередньо проведеної роботи фахівцями показують, що можливість прокладання водогону для централізованої подачі води є, але реалізація такого проекту є надзвичайно дороговартісною. А чинне законодавство передбачає ще й участь споживачів, які мають за свій кошт обладнати гілку розгалуження від центрального водогону до свого обійстя, встановити прилади обліку води тощо. Відтак стоятиме питання ще й водовідведення.
   Зважаючи на ці всі обставини, учасники наради дійшли висновку, що розпочинати проект з водопостачання у Копанках можна тоді, коли буде розуміння скільки насправді потенційних споживачів буде. Щоб з’ясувати це питання Мирослав Тихий дав доручення підготувати для мешканців Копанок лист-опитувальник (з детальним роз’ясненням про можливі фінансові витрати та орієнтовним тарифом на воду). А за допомогою цих роз’яснень староста села уповноважений провести з людьми відповідні консультації.

Інші новини