22o

На пагорбі Слави відбувся Ритуал Пам'яті «Гартовані Афганістаном», приурочений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ій річниці виведення військ з Афганістану

  • 2023.02.15 16:32
    • Громада
    • Культура
  • 251

 І пам'ять ожива пекучим щемом ран. Ніколи не забути нам Тебе, Афганістан… Історія ходить по колу, а згадки вертають назад….

   З року в рік ось уже 34 роки в цей вікопомний день ми вшановуємо загиблих, висловлюємо глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував військову присягу в «гарячих точках» планети. В ці тяжкі для країни часи, як ніколи, ми згадуємо та цінуємо подвиги учасників бойових дій. Це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі.

   В урочистостях взяли участь: міський голова Андрій Найда, заступники міського голови, представники районної адміністрації, голова Калуського територіального об'єднання ветеранів Афганістану Володимир Сорохтей, заступник начальника калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Ярослав Лебеденко, учасники бойових дій в Афганістані, представники релігійних громад, а також рідні, близькі тих, хто загинув в Афганістані та просто небайдужі містяни.

  Під час заходу пролунав гімн України. До відправлення поминальної панахиди було запрошено колишнього воїна-Афганця, а нині священника, митрофорного протоієрея отця Богдана Никоровича. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув на афганській війні та поліг, захищаючи суверенітет і цілісність України у нинішні часи.

   З промовою виступив міський голова Андрій Найда, який з великою повагою відзначив мужність, стійкість та героїзм учасників бойових дій на території інших держав, дякував тим, хто пройшов нелегкий бойовий шлях. Зі словами подяки до воїнів-афганців звернувся заступник голови районної ради Андрій Паньків. Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій на територіях інших держав та локальних конфліктах, голова Калуського територіального об'єднання ветеранів Афганістану Володимир Сорохтей подякував всім присутнім за пам'ять про вищеназвані події та нагородив грамотами і медалями бойових побратимів.

   Згідно з розпорядженням міського голови від 09.02.2023 №56к/02, за особисті заслуги перед Батьківщиною, активну участь у суспільно-громадському житті міста, вагомий внесок у військово-патріотичне виховання молоді, сприяння Збройним Силам України та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородженні Почесною грамотою міського голови 15 учасників бойових дій, а саме:

1. БЕНИКА Анатолія Васильовича, учасника бойових дій в Афганістані;

2. ГАВРИЛЮКА Богдана Івановича, учасника бойових дій в Афганістані;

3. ДРОЗДА Василя Васильовича, учасника бойових дій в Афганістані;

4. ЄФРЕМОВА Юрія Леонідовича, учасника бойових дій в Афганістані;

5. ІВАСЬКІВА Віктора Михайловича, учасника бойових дій в Афганістані;

6. ОЛЬХОВОГО Миколу Миколайовича, учасника бойових дій в Афганістані;

7. ПАВЛЮКА Володимира Миколайовича, учасника бойових дій в Афганістані;

8. ПРОКОПІВА В’ячеслава Івановича, учасника бойових дій в Афганістані;

9. ПРИЙМОВИЧА Василя Йосиповича, учасника бойових дій в Афганістані;

10. ХОМИНА Василя Павловича, учасника бойових дій в Афганістані;

11. СОФІНСЬКОГО Юрія Адамовича, учасника бойових дій в Афганістані;

12. СВИРИДА Богдана Петровича, учасника бойових дій в Афганістані;

13. ЦЕЦХЛАДЗЕ Резо Мурадовича, учасника бойових дій у Чехословаччині;

14. ТИМОНІНА Валентина Миколайовича, учасника бойових дій в Афганістані;

15. ШПИТАЛЬНОГО Романа Михайловича, учасника бойових дій в Афганістані.

Інші новини