10o

На черговій зустрічі із родинами Героїв говорили про формування психологічної стійкості

  • 2024.10.25 21:29
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 53

23 жовтня відбулася чергова зустріч працівників Калуського міського центру соціальних служб із родинами Героїв. Говорили про те, як формувати психологічну стійкість.


Психологічна стійкість — це психічний ресурс, який ми маємо, щоб долати життєві негаразди, будувати плани та втілювати їх в життя, налагоджувати та підтримувати стосунки. Здатність стійко переносити негаразди залежить від багатьох чинників — генів, саморегуляції, виховання, соціальних можливостей. В процесі зустрічі використовувались метафоричні асоціативні картки «В контакті з собою», де учасниці мали змогу проговорити про свій психоемоційний стан, поділитись особливостями контакту з собою і з оточуючими світом, можливість чути себе і свої потреби, вчитися отримувати задоволення від життя.


Важливу увагу під час заходу приділили власній самооцінці та самоцінності, адже ці якості безпосередньо пов’язані з формуванням психологічної стійкості, тому учасницям запропонували вправу «Два дерева», яка розкриває ці дві якості. Самооцінка - це те, що людина думає про себе, про свої можливості, коли поруч фізично, або подумки її оточують інші люди. Це процес, за допомогою якого ми оцінюємо особисті навички, здібності, досягнень й сильні та слабкі сторони. Самоцінність же пов'язана переважно з тими станами, які людина відчуває, коли залишається із собою у своєму фізичному і ментальному оточенні.
Під час вправи, малюючи негативні і позитивні дерева, присутні відобразили всі мінуси, які людина в собі усвідомлює та плюси, сильні, ресурсні сторони та здібності, якими вона реально володіє в даний момент. Згадали про своїх батьків, про асоціації з ними, що викликало малювання дерев.
На завершення зустрічі обмінялися долоньками ресурсу, залишивши одне одному теплі побажання та традиційно передали ланцюжок любові і підтримки один одному.


Зустріч була цікавою та інформативною. Запрошуємо щосереди долучатися до групи взаємопідтримки, за адресою: м. Калуш, вул. Героїв України, 9 а, 2-й поверх, в приміщенні КМЦСС.


Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, КOREA та БФ «Батерфлай» працює Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та Денний центр з кризовими кімнатами. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України, 9 а.

Інші новини