15o

На бульварі Незалежності висадили кущі троянд, подаровані міським головою Новогродівки

  • 2022.05.10 15:51
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 361

❗1000 теплих слів вдячності за 1000 подарованих нам трояндових саджанців передаємо Новогродівській міській громаді та її міському голові Олександрові Шевченку.

Трохи передісторії. Місто Новогродівка, що на Донеччині, давно відоме калушанам. Багато хто пам’ятає, що у вересні 2001 року (в день визволення Донбасу від фашистів) в цьому патріотичному місті був встановлений ПЕРШИЙ в області пам’ятник Тарасові Шевченку.

І дуже приємно, що до цієї події були причетні калушани. Така ініціатива належала Софії Дусик – санітарці УПА, мешканці Новогродівки, яка мала тісні зв’язки з калуськими активі стами ГО «Відродження».

☝Ця ідея була підтримана керівництвами обох міст. А в результаті – успішно втілена: калушани виготовили пам’ятник авторства відомого скульптора Ярослава Скакуна, а новогродівці облаштували сквер і постамент. Відтоді пам’ятник Шевченку служив в Донбасському місті центром всього українського, а між громадами встановилися партнерські стосунки.

☑А з початком військових дій з Новогродівської міської громади до нас на тимчасове проживання переїхала ціла група працівників міської ради. Тут вони налагодили дистанційну роботу.

Сьогодні ж, разом з комунальниками КП «Калушавтодор» дбайливо висаджували на бульварі Незалежності кущі троянд, які проросли на Донецькій землі і передані нам Новогродівським міським головою Олександром Шевченком в знак нашої солідарності.

☑Дуже зворушливо відбувався цей захід. Адже всі учасники акції, висаджуючи троянди, думали про одне – про якнайшвидшу Перемогу та щасливе й мирне життя в єдиній та неподільній Україні. 

Троянди розквітнуть як символ нашої єдності обов’язково. І Перемога неодмінно буде!

Окрема подяка депутату Калуської міської ради Віктору Бербецю за те, що перевіз саджанці троянд з Новогродівки до Калуша через цілу Україну.

Інші новини