12o

На базі Калуського ліцею №1 відбувся І етап змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

  • 2023.03.30 13:20
    • Освіта
  • 193
Початкове технічне моделювання є однією зі сходинок у розвитку пізнавальних інтересів молодших школярів, спроб власної творчої діяльності, стимулювання до розумової активності дитини, крок до освоєння та розуміння елементарних технічних понять.
   29 березня 2023 року на базі Калуського ліцею №1 відбувся І етап змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, участь у якому взяли вихованці гуртка Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, а також здобувачі освіти ліцеїв №1, №2 та №6.
Програма змагань складалася з трьох випробувань: теоретичного заліку, домашнього завдання та моделювання будівлі з макетів геометричних фігур.
Під час змагань учасники демонстрували рівень теоретичних знань із різноманітних технічних понять, навички роботи з інструментами та їх застосування у практичній діяльності, знання шкільної програми з математики та трудового навчання.
   Домашнє конструкторське завдання передбачало виготовлення об’ємної композиції – моделі техніки, машини, пристрою чи механізму з деталей пластмасового конструктора типу «Lego» або будь-якого іншого, яка може використовуватися на будівництві або під час відновлення зруйнованих споруд. Діти презентували журі різні моделі роботів, екскаваторів, суперкранів із рухомими частинами, а також цілі композиції техніки з використанням сонячних батарей. Кожен учасник, презентуючи свою конструкцію, розповідав про її склад, функціонування деталей, призначення та унікальність.
На останньому етапі змагань конкурсанти створювали тематичні моделі будівель із паперових розгорток геометричних тіл та здійснювали їх дизайн.
Змагання проходили у двох вікових групах: молодшій (7-8 років) та старшій (9-10 років).
   Члени журі оцінили домашнє завдання, теоретичне тестування та результати виготовлення моделей, тому призові місця розподілилися таким чином:
Молодша група
І місце – Балашовець Євген, вихованець гуртка «Технічне моделювання» ЦНТТУМ, учень 3 класу Калуського ліцею №4;
ІІ місце – Шарабура Станіслав, учень 3 класу Калуського ліцею №6;
ІІІ місце – Парцей Дмитро, учень 3 класу Калуського ліцею №1.
Старша група
І місце - Мінка Святослав, вихованець гуртка «Технічне моделювання» ЦНТТУМ, учень 3 класу Калуського ліцею №4;
ІІ місце – Марков Андрій, учень 3 класу Калуського ліцею №6;
ІІІ місце – Орищенко Андрій, учень 4 класу Калуського ліцею №2.
  Бажаємо всім учасникам не зупинятися на досягнутому й надалі працювати над розвитком технічного й логічного мислення, реалізації своїх здібностей у сфері технічної творчості; переможцям - успішної підготовки та вдалого виступу на обласному етапі змагань, наставникам – талановитих учнів та натхнення у подальшій творчій праці.
Інші новини