17o

На 01 січня 2023 року нашу громаду з лютого 2022 відвідали та зареєструвалися в ній 11 697 внутрішньо переміщених осіб

  • 2023.01.04 15:18
    • Соціальна сфера
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 286
З перших днів війни Калуська громада стала прихистком для тисячі нових мешканців, які змушені були покинути домівки через війну. Люди прибували і вдень, і посеред ночі. Гаряча лінія, яка працювала у міській раді цілодобово, була тим телефонним номером порятунку, на яку зверталися усі, хто був у дорозі.
   Прихистками в короткі терміни стали майже всі заклади освіти, народні доми. На базі установ були розгорнуті спальні місця, створювалися умови для тимчасового перебування мешканців. І вони прибували. Частина ночувала, і їхала далі, за кордон, частина залишалася і шукала постійне помешкання.
   А дехто вже 11 місяців проживає у тимчасових прихистках, які були створені громадою.
Та завдяки співпраці з міжнародними донорами офіційно один прихисток відкрито, інший – на стадії завершення ремонтних робіт і вже частково забезпечений побутовою технікою та засобами для проживання.
   Загалом на 01 січня 2023 року нашу громаду відвідали та зареєструвалися в ній 11 697 внутрішньо переміщених осіб. З них – 3734 дітей. На сьогодні тут проживає майже 6 400 осіб.
За останній місяць 2022 року прибуло 105 осіб, переважно – із Донецької, Херсонської, Луганської та Харківської областей.
   З грудня людям, які шукають прихисток у нашій громаді, надає допомогу спеціально створений при управлінні соціального захисту сектор роботи з ВПО. І сьогодні, кожен, хто прибуває у Калуську громаду, через гарячу лінію може отримати консультацію та допомогу. Номер телефону незмінний від лютого 2022 – 0661208958.
Також, починаючи з 8 березня 2022, на базі Калуського ліцею №2 продовжує працювати соціальна їдальня.
   Насправді, завдяки злагодженості всіх ланок та структур органів місцевого самоврядування, громадських організацій, волонтерів, мешканців зроблено багато важливих справ щодо допомоги людям, яких війна зробила вимушеними переселенцями. Це і гуманітарна допомога, і соціально-психологічна, юридична та ін.
Щирі слова подяки усім за згуртованість, добродушність та взаємопідтримку.
Спілкуючись з мешканцями, які вже стали нашими, зрозуміло, що найбільше їм хочеться повернутися додому.
Віримо, знаємо, Перемога – скоро!
Інші новини