6o

Музикотерапія як метод зняття емоційної напруги

  • 2023.04.11 16:25
    • Соціальна сфера
  • 346

Саме під такою назвою, у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Жіночої консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”*, проведено чергове заняття з вагітними жінками, з метою соціально-психологічної підтримки.

         Під час бесіди вагітні жінки мали змогу дізнатися про вплив музики на організм людини та про сам метод музикотерапії, суть якого полягає у використанні звуків та мелодій для відновлення емоційної рівноваги та покращення фізичного стану людини. Багато дослідників музичної терапії  підкреслюють особливу значимість позитивного впливу музики на перебіг і результат вагітності, а також на психофізіологічний стан дітей раннього віку. Особливість музикотерапії при вагітності в тому, що вплив переживають  і мати, і ненароджена дитина.

        Найбільш позитивно на плід впливає прослуховування класичної музики. Звук, вібрації роблять масаж внутрішніх органів, вони досягають всіх тканин і клітин, стимулюючи кровообіг. Вібрації підвищують тонус організму, зміцнюється м`язова система. На кожен музичний звук відгукується певний орган тіла. Є дослідження, що немовлята під "музику материнського серця" (записаний стукіт жіночого серця) швидше заспокоюються і засинають, деяким - особливу радість приносить прослуховування духовної музики.

        На занятті, майбутні матусі отримали інформаційні буклети, багато корисних рекомендацій, а ще - розуміння того, що вміння шукати способи релаксації і застосовувати їх в практичній життєдіяльності є запорукою емоційної стабільності та здоров’я. 

         Хай кожного з нас оточують тільки приємні мелодії, які додаватимуть позитивні емоції і радість в життя!

        #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини