8o

Музейно-виставковий центр запрошує відвідати виставкову залу, де експонується композиція Наталії Андибур «Розквіта Великдень яблуневим цвітом»

  • 2021.04.26 17:55
    • Актуально
    • Культура
  • 507

З 23 квітня 2021 року у виставковій залі Комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради», що по вул.Дзвонарська, 5, експонується композиція уродженки Калуша Наталії Андибур під назвою «Розквіта Великдень яблуневим цвітом».

Колись давно калушанка Наталія Андибур часто уявляла, як стане ювеліром і створюватиме прикраси. Життя повернулося трохи інакше, але зараз жінка все одно творить прекрасне – свій писанковий світ. Каже, там поєднується все, що вона любить: мистецтво, духовність і сила роду. Діти жартують, що вдома на кожному кроці чарівні скрині з писанками.

Унікальні писанки Наталії Андибур побували на багатьох виставках, красуються в музеях. Майстриня виготовляє цілі писанкові композиції – з цікавими підставками та кріпленнями для виробів, є навіть медові пряничні писанки. А недавно пані Наталя ще й увійшла до Всесвітньої асоціації художників великоднього яйця, яка об’єднує найбільш талановитих майстрів з усього світу, котрі вміють з яйця зробити мистецький шедевр. Роботи майстрині навіть увійшли до цьогорічного великоднього альбому асоціації.

Сама майстриня закінчила педагогічне училище, багато років працювала вчителем, потім навчалася у відділенні декоративно-прикладного мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника. Часто переїжджала, бо ж стала дружиною священника. Істинне натхнення і готовність до писанкарства прийшли п’ять років тому. А почалося все в музеї Наталії Кобринської, що у Болехові, де жінка працювала директором і почала якось по-іншому вдивлятися в писанки. Тоді й подумала: хіба я не змогла б створити такий мініатюрний шедевр?

Майстриня володіє з десятком технік писанкарства. Наприклад, монастирська. Такі писанки почали робити монахині. Яйце багато разів обмокували в розтоплений віск, давали висохнути, потім на вогні нагрівали бісеринку і втоплювали у віск.

Пропонуючи свою композицію, пані Наталя повідомила наступне: "Від щирого серця хочу порадувати Вам Великодній настрій та поділититись авторською писанкою як символом Христового Воскресіння".

Запрошуємо оглянути композицію пані Наталії у Виставковій залі "Музейно-виставкового центру Калуської міської ради" вул. Дзвонська, 5

Інші новини