9o

Вітаємо з Міжнародним днем музеїв.

  • 2022.05.18 13:07
    • Актуально
    • Громада
    • Культура
  • 234

    ???? У нашій громаді при комунальному закладі "Музейно виставковий центр Калуської міської ради" працює три музейні установи - Меморіальний музей «Калуська в’язниця», Краєзнавчий музей Калущини та Музей-оселя родини Івана Франка, а також Арт – галарея та Виставкова зала. Всі вони – справжні скарбниці історії, традицій наших предків, культурних надбань громади, мистецтва наших сучасників, наукового доробку краєзнавців.
   

  ➡️ На сьогодні – це понад 9600 предметів основного та понад 3900 предметів науково-допоміжного фонду, 174 наукових видань та публікацій. Наші музейники активно проводять презентації, виставки, лекції, екскурсії. Минулоріч наші заклади зуміли надзвичайно цікавими та змістовними заходами охопити понад 5 тисяч осіб.

    А сьогодні, не зважаючи на цей складний для усіх воєнний час, працівники-музейники дуже активно працюють, шукаючи все нові й креативні форми цікавого знайомства з історією нашої громади. І коло охочих відвідувачів невпинно зростає. Це і є критерієм музейної роботи. 

   ???? Працюють музеї і при закладах освіти та культури міста і сіл громади, а також при громадських організаціях. 

❗Саме завдяки кропіткій діяльності музейників зберігається національна спадщина, забезпечується доступ все більшої кількості громадян до надбань світової цивілізації і є можливим постійно пізнавати безмежну силу культури України.????????

  Вітаємо щиро всіх працівників музеїв та причетних до музейної справи з професійним святом. Успіхів вам у діяльності, міцного здоров’я та сил та натхнення. І миру нам усім❗

       ???? Сьогодні, 18 травня, о 15.00 год у Краєзнавчому музеї Калущини відбудеться творча зустріч з працівницею Харківського художнього музею Іриною Деркач.

      ???? У Меморіальному музеї "Калуська в’язниця" - день відкритих дверей до 17.00 год.

Інші новини