18o

Музей медичного одягу компанії «IN WHITE» відкрився у Калуші

  • 2024.08.22 16:17
    • Громада
  • 38

Релоковані в Калуську громаду підприємства активно розвиваються та втілюють потужні ініціативи. Сьогоднішня подія в стінах фабрики пошиття медичного одягу «IN WHITE» стала яскравим свідченням цього. Підприємство минулоріч розпочало розвивати свою діяльність у Калуші. А сьогодні команда «IN WHITE» відкрила перший в Україні музей про історію та розвиток своєї компанії.

Подія об’єднала багато гостей, які так чи інакше дотичні до медичної галузі. Привітали родину «IN WHITE» з першою річницею діяльності та відкриттям музею заступниця міського голови Наталія Кінаш та голова ГС «Прикарпатський промисловий кластер» Наталія Захарова. З вітальним словом виступив і Василь Турчиняк – член виконавчого комітету Калуської міської ради, власник приміщення в Калуші, де розташована фабрика компанії.

У колекції музею – експонати, пов’язані з історією компанії за 9 років існування та еволюцією медичного одягу в Україні.

Важливо зазначити, що сьогодні було започатковано ще одну експозицію під назвою «Лікарі – Герої». Ця експозиція буде містити в собі костюми військових лікарів. І перший такий костюм сьогодні подарував для музею лікар, військовий медик, хірург з «Азовсталі» – Денис Гайдук. Уперше з виробами «IN WHITE» чоловік познайомився в 2020 році. Із костюмом від компанії військовий медик пройшов важкий шлях. Він оперував у Маріуполі, потім на «Азовсталі», потім був полон, Оленівка, Горлівка, Таганрог. А далі обмін полоненими та омріяне повернення в рідну Україну. Його медичний костюм – надзвичайно цінний експонат для музею та всієї команди «IN WHITE».

Власник компанії Павло Астахов взамін на історичний костюм вручив Денисові сертифікат на придбання медичного одягу від фабрики терміном на 3 роки без обмеження суми.

Ще одна особливість сьогоднішньої події полягала в тому, що всі присутні мали змогу долучитися до підтримки Захисників України. Відбувся благодійний аукціон на підтримку 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади.

Військовослужбовці мають необхідність у придбанні пікапу та системи РЕБ. На автівку вже зібрано 250 тис. грн. Для закупівлі РЕБ необхідно було задонатити ще 70 тис. грн. Аукціон став слушною нагодою для допомоги Воїнам. Було представлено 4 лоти.
Перший – прапор із підписом військового медика Дениса Гайдука.
Другий - гільза, розфарбована власноруч Катериною Поліщук - парамедикинею, учасницею російсько-української війни, більш відомої за позивним “Пташка”.
Третій – прапор, підписаний бійцями 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади.
Четвертий - експертна консультація тривалістю 1,5 години із брендингу, масштабуванню або маркетингу від власника компанії «IN WHITE» Павла Астахова.

Всі лоти були придбані. Сума, яку вдалося акумулювати становила 37 тис. грн. Ще 23 тис. грн додатково задонатила команда компанії.

"Від початку повномасштабного вторгнення «IN WHITE» активно займається волонтерською діяльністю та невпинно крокують назустріч розвитку та новим здобуткам у своїй галузі. Обставини, які змусили підприємство релокуватися в Калуш, звичайно, не найкращі. Але попри це, ми щасливі, що наша громада стала надійним осередком для їхнього розвитку!" - поділився міський голова Андрій Найда.

Інші новини